Európai Megtorpanás

Megosztás, most...

Európai Megtorpanás

 

európai megtorpanásEurópai megtorpanás jelei az EXSI -iShares EURO STOXX ETF alapban. Az európai megtorpanás erőteljesen betudható Amerika megtorpanásának is. EURO STOXX ETF alap 14+2 európai ország, 19 szektor és iparág 293 részvényéből épül fel.
Tehát így kiegyensúlyozottabbnak tűnik az index.  A bankok és az ipari termékek és szolgáltatások vannak némi túlsúlyban, ami több mint 25%-os súlyt jelent. Országok tekintetében 3 ország -Franciaország 32,65%, Németország 29,43%, Spanyolország 10,97%- részvényei dominálnak több mint 72%-ban.
Így a Top 5 részvény a következő:TOTAL, SANOFI, BAYER, SIEMENS,
BANCO SANTANDER. Több részvény a csúcsuk közelében vagy már onnan lefordulva forognak a piacon, és ez lehetséges az európai megtorpanás 1 oka is. Vagy a javuló gazdasági környezet miatti pénznyomtatás lassításának fordulópontjával, a hozamrealizálási szakaszához érkeztek  a részvénytulajdonosok. Mivel ma már ott tartunk a lazítások miatt, hogy a javuló gazdasági helyzet csökkenő lazítási hatásokat eredményez és így hozamrealizálásokat indíthat be.
A 32,38 €-os szintet 6. napja nem képes áttörni az EXSI EURO STOXX ETF alap. Ez egyre erősebb jelét mutatja annak, hogy lefordulhat az európai megtorpanás. A legutóbbi 31,42 €-os kitörési szint határozhatja meg, hogy 1 erősebb vagy 1 egészséges korrekció alakul ki, ami további emelkedést generálhat. Mert ha ezen 31,42 €-os szint letörik, akkor erőteljesebb csökkenések alakulhatnak ki. Azonban az európai megtorpanás lehet 1 kisebb figyelmeztetés, de magában hordozhat 1 nagyobb kitörést is. Amennyiben lefordul az európai megtorpanás, akkor az a befektetési biztosítások Unit-Linked Európában érdekelt eszközalapokon is érezhető lesz.

 

EXSI -iShares EURO STOXX

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply