Unit-Linked

Megosztás, most...

Unit-Linked.
Unit-Linked megérett, hogy most már mélyebben foglalkozzunk a témával, azaz átalakítsuk/összevonjuk a klasszikus-, nyugdíj-, egészségügyi- és a (Unit-Linked) befektetési biztosítási szerződésekkel kapcsolatos tapasztalatainkat és gondolatainkat, a tőzsdei ETF alapokkal.Miért tettük ezt és miért így döntöttünk?
Azért mert tegnap este érkezett egy szikra, hogy most van itt az idő, hogy bővebb (akár fórumokon keresztül) információkat osszunk meg egymással a befektetési jegyekhez kötött biztosításokkal és az ETF alapokkal kapcsolatban.
Mert van a klasszikus biztosítás és vannak a befektetési alapok, ezt összegyúrva alakult ki ez a nagyszerű, de valahol igen is bonyolult és legtöbb estben igen költséges pénzügyi termék. Mert egyre jobban előtérbe kerülnek a nyugdíjjal kapcsolatos dolgok.

A nyugdíjbiztosítási igény az valahol adott, nálad is. De maga a befektetési lehetőségek, hogyan is vannak. Kiindulópont maga az élet, és a végkifejlet a tőzsde!

A tőzsdéről vásárolnak az alapkezelők és biztosítók is, melyből felépítenek egy befektetési (eszközalapot) alapot és ebből származtatnak legtöbb esetben a biztosítok felé eszközalapokat. Ahhoz, hogy némi sejtésünk legyen a fantázia nevekbe csomagolt biztosítási eszközalapok teljesítményével kapcsolatba, tudnunk kell, hogy mik azok a pénzügyi termékek, amik azt a hozamelvárást biztosítják számunkra és hogyan.

Na szóval, kicsit fényezem a Tőzsdei oldalunkat:
Referencia indexek, ETF alapok, Befektetési Alapok – www.etftozsde.hu

A www.helyzetkep.hu részvényekkel kapcsolatos pénzügyi termékeiből, összességéből állnak össze az ön biztosítási eszközalapjai is. Csupán az a legnagyobb probléma, hogy több esetben, csupán hónapok múlva tudjuk meg azt igazán, hogy milyen pénzügyi termékekből épül fel az eszközalapok mögött levő befektetési eszközalap. Ezért szervesen és igen intenzíven ide kapcsolódnak a Tőzsdei ETF alapok.

Miért, kérdezheted?
Azért mert ahogy zajlik a tőzsdei kereskedés, folyamatosan láthatjuk a változások menetét. Továbbá az ETF alapok a Referencia indexeket másolják, amiket a befektetési alapok is követnek, vagy túl akarnak szárnyalni teljesítmény gyanánt. Azaz teljes információ birtokába jutunk!

Igazi és valós döntést, csupán úgy lehet hozni, ha minél több információval rendelkezünk.


Megosztás, most...