Brexites Angol Vámunió

Megosztás, most...

Brexites Angol Vámunió lehetőségéről álmodoznak a britek. Pontosan arról lenne szó: hogy, Nagy-Britannia átmeneti időre, 1-2 éves távra szóló vámuniót szeretne elérni a Brexitet követően, amivel továbbra is hozzáférne az európai uniós piacokhoz.
A javaslatot az Európai Parlament Brexit-ügyi koordinátora nem tartja reálisnak, és fantáziának nevezte azt. Nagy-Britannia számára fontos lenne a piacokhoz való további hozzáférés, aminek korlátozása az EU egyik ütőkártyája lehet a tárgyalási folyamatban. Tehát ez a történet igen sokáig is elhúzódhat a két gazdaság vezetői, döntéshozói között.
A heti EWU-iShares MSCI UK ETF alap árfolyama jelenleg igen kedvező alakzatot kezd kirajzolni. Egyenlőre vételben a UK ETF alap árfolyamának alakulása. Ezt erősítheti meg egy esetleges kitörési lehetőség a ferde piros ellenállásnál. A heti grafikonon az is remekül látható, hogy közel 15%-os alulteljesítést mutat a UK FTSE 100 indexhez képest.
Amennyiben nem lesz annyi erő az ETF alapban akkor óvatos szemeidet a ferde zöld támaszra szegezd, mert eme szint dönthet a további csökkenésről. Mivel a támasz alatt maradt egy rés is, mely betöltésre kerülhet. De mi továbbra is tartjuk, hogy hosszabb távon nagyon is előnyös lehet a kiválás…Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply