Ébredésben a Biotechnológia

Megosztás, most...

Ébredésben a Biotechnológia

 

Ébredésben a BiotechnológiaÉbredésben a Biotechnológia. Közel 25%-os csökkenés után, ébredésben a biotechnológia IBB -iShares ETF alapja. Az IBB – iShares NASDAQ Biotechnológiai ETF alapban 122 biotechnológiai és gyógyszeripari vállalatot talál.
Pontosabban 78%-os a biotechnológia vállalatok túlsúlya az ETF alapban, a maradék 22% pedig gyógyszeripari cégek jelenlétet jelenti. A top 5 vállalat erősen kiemelkedik a 122 cég közül, ők 5-en több mint 40%-ban súlyozzák az IBB ETF alap teljesítményét. Az 5 cég a következő: AMGN -Amgen 8,78%, CELG -Celgene 8,33%, BIIB -Biogen 8,14%, GILD -Gilead Sciences 8,05% és a ALXN -Alexion 7,05%-kal. Ez az 5-ös erősen befolyásolja a szektor ritmusát, emelkedés és csökkenés területén egyaránt. Az utóbbi hetek közel 25%-os csökkenése után szépen ébredésben a biotechnológia súlyozott ETF alapja.
Heti grafikonon jól látható, hogy a 40 napos csatorna fogta meg a további csökkenést, és innen alakultak ki a múlthét napjaiban az erős vételi oldal. Érdekes lehet a 250 $ környéki árfolyamtartomány. Mivel a Fibo szerint itt dőlhet el, hogy mennyi erő van a biotechnológiai ETF alapban felfelé, ami cirka 6%-ra helyezkedik el. A jelenlegi 235 $ környéki szintet mindenképp át kell törni az ETF alapnak ahhoz, hogy további vételek alakuljanak ki a fent említett 250 $ környéki szintekig. Mivel ez a szint az 1/3-as míg a 250 $-os szint a 2/3-os meghatározó szinteket mutatja. Ha nem sikerül az áttörés, akkor folytatódhat a csökkenés, és fordítva.

 

IBB -iShares NASDAQ Biotechnológia ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply