Erősödő USD Jövőkép

Megosztás, most...

Erősödő USD Jövőkép kezd kibontakozni a devizapiacokon. A havi UUP-PowerShares DB USD Bika ETF alap árfolyamának alkulása mellett, igen fontos információk és számok a dollár mellett. Még októberben csatlakozott a Fed igazgatótanácsához (ezzel állandó szavazótag a kamatdöntő üléseken) Randal Quarles, mint a pénzügyi felügyelet helyettes igazgatója, akitől a válság óta hozott szigorúbb szabályozások enyhítését várják.
Tegnapi beszédében az alapkamat további fokozatos emelése mellett érvelt, amit egyfelől az amerikai gazdaság rég nem látott kedvező állapotával indokolt. Másrészt véleménye szerint az infláció növekedési ütemének tavaly látott lassulása valószínűleg átmeneti jelenség, így ez sem akadály a további kamatemelés előtt. A Fed tegnap látott jegyzőkönyve is hasonló optimizmusról számolt be, így mindenképpen érdemes lesz figyelni a március 20-21-ei kamatdöntő ülést, hogy változtatnak-e a kamatpályával kapcsolatos elképzeléseiken a Nyíltpiaci Bizottság tagjai.
Ez is a dollárt erősíti:
7 ezer fővel 222 ezerre esett vissza az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma az elmúlt héten az USA-ban. Az elemzők várakozása 230 ezer fő volt. Az érték továbbra is a 45 éves mélypont közelében tartózkodik, ami továbbra is azt bizonyítja, hogy igen jó állapotban van az amerikai munkaerőpiac. forrás-erste
A havi grafikon egy igen tartósnak ígérkező emelkedési, erősödési időszak elé néz. Technikai oldalról is alá tudjuk támasztani ezt. Ez a csökkenő szűkülő háromszög 80-90%-ban kitörést hordoz magában. Ami annyit jelent, hogy 2018-as évben fel lehet készülnöd az usa dollár erősödésére a devizapiacokon. Ami sajnos a magyar forintunkra nézve, igen kedvezőtlen is lehet. Igaz azon honfitársainknak remekül alakulhat, akik más devizában jutnak jövedelemhez.
Összességében ez a nyersanyagpiacokat is érzékenyen fogja érinteni. Így sokkal nagyobb %-ban spekulálhatsz a dollárral kapcsolatos eszközökre a piacokon.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply