Marha-nehéz, a húsos ETN alap

Megosztás, most...

Marhával túlsúlyos az ETN alap

 


 

cow húsos ETNCOW – iPath DJ -UBS Livestock ETN alap 65%-ban határidős élő marhával, és 35%-ban disznóhússal súlyozott a húsos ETN alap.
2011 áprilisi csúcspont óta egy csökkenő és szűkülő csatornában ciklikusan csökken a COW húsos ETN árfolyama.
Azt azonban hozzá kell tennem, hogy ez a csökkenő tendencia igazából a marhára vonatkozik, mert a disznóhús január óta közel 18%-ot drágult. Ellenben az összesített nyersanyagindex -10%-ot csökkent január óta.
Ez azért is fontos, mert a takarmányok, és még anno a nyersolaj is csökkenő tendenciában volt, illetve erősödés jelei a dollár árfolyamában.
Tehát azért, mint minden más termék többszereplős összetett folyamatából áll össze az árfolyam alakulása.

 

Itt a COW ETN alap heti grafikonja, azt meséli, hogy az utóbb két hónap drágulása kifulladt egyenlőre.
Jól láthatja, hogy egy tripla aljból indult el az emelkedés és a piros ferde nyakvonalat áttörve megtörtént a “kötelező” kitörés, mely nem tudott teljesen felérni a csökkenő csatorna ellenállásáig, ami minden esetben figyelmeztető is egyben a kereslet gyengélkedésére, és a lefordulás ezt be is bizonyította a héten, pontosan a nyakvonalig nyomták vissza az hús árfolyamát.


Disznóhús és a NyersanyagindexNagyobb a valószínűsége annak, hogy újra a 25,40-es nagyon erős zöld támasz felé nyomhatják az árfolyamot. Amennyiben nem éri el az előbb említett támaszt akkor jöhet az erős vétel, mert akkor ebben az esetben kialakulhat 1-2-3-as formáció és egy erős ferde dupla alj is.
Az is benne lehet a húsos ETN alapban, hogy a 26,7-es támasz és a 27,41-es ellenállás közötti oldalazás után történik meg a kitörés, mely az első fázisban 28,90-ig mehet el. Nagyobb gond akkor alakulhat ki a húsos ETN árfolyamában, ha azt a meghatározó zöld támaszt letöri.
Ahogy az életben, úgy a tőzsdén is bármi, bármikor megtörténhet, ezért is érdemes felkészülni az A-B-C kereskedési lehetőségekre, hogy ha kell érdemben hozzuk meg a döntést. Természetesen ezt még be lehet úgy biztosítani, hogy ha bízunk a húsos alap emelkedésében, és eleinte csökken az árfolyam, akkor a csökkenésre lehet venni put opciót, mint valami biztosítást a pozíciónkra.

COW Húsos ETN alap, heti

Kiemelt célirányos partneren keresztül a teljes tőzsdei alapok kereskedését, valamit a tőzsdei alapokat alkotó részvények, indexek, devizák, kötvények, valamennyi határidős és opciós valamint CFDs termékek kereskedését tudja megvalósítani.
A teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve, valamint kecsegtető portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon , vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply