Felfelé kacsingat a WTI Olaj ETF alap

Megosztás, most...

USO – WTI Olaj, tovább drágulhat a jövőben

 


 
USO WTI olaj ETFUSO – WTI Olaj ETF alap, NYMEX legközelebbi olaj határidős  jegyzéseit tartja, valamint kicsi swap ügyletek is megjelennek az alapban. Fedezetet az alap készpénzállományára két éves, vagy annál rövidebb amerikai kötelezvények biztosítják.
USO ETF alap teljes költségmutatója TER 0,74%.
Az alap befektetési politikája, a spot WTI olaj árfolyamváltozásának minél szorosabb követése, ami szépen meg is valósul.
Tehát az USO olaj ETF alappal, egyszerűen és könnyedén le tudja kereskedni az olaj árfolyamának alakulását, egy az egyben 1:1, tőkeáttét nélkül.

Akkor a lényegek lényege,a  mostani Egyiptomi zavargások általi gondolatok az olajjal kapcsolatban.
Egyiptom nem egy nagy olajtermelő ország – a mintegy 80 milliónyi lakosság gyakorlatilag a teljes nemzeti olajtermelést elfogyasztja. A 193 kilométer hosszúságú Szuezi-csatorna viszont éveken át az olajszállítás alapvetően fontos útvonala volt. Itt az emelkedés egyik oka, a szállítási útvonal. 
A másik, ami nagyobb árfolyamrobbanást okozhat ha a zavargások átterjednek, a valóban jelentős olajtermeléssel rendelkező  monarchiákra és az emirátusokra, amelyek a Perzsa-öböl legnagyobb olajtermelési kapcsolatrendszerét alkotják.  forrás-National Geographic

Tehát nagyon benne lehet a levegőben a további zavargások által fellépő olaj kínálati oldal sérülékenységéből fellépő, további olajdrágulás.
Természetesen az olajdrágulással a kitermelő országok, nagyon is jól járnak.
Mivel növekszik a kitermeléssel járó nyereségességi oldal.
Így is leírható: “növekszik az olajmarzs”!

USO - Olaj ETF alapTovábbá az a gondolat merült fel bennünk, hogy az erősödő dollár anno tudja némileg fékezni az esetleges olaj árfolyamának emelkedését. Vagy annyira eldurvul a helyzet, hogy semmi sem állítja meg az “olajkitörést”….
Vagy a kevésbé erősödő dollár szivattyúzhatja felfelé az olaj árfolyamát…
Több variáció is lehet…

Itt most az USO -WTI Olaj heti ETF alap további drágulásról mesél.
Jól láthatja, hogy egy ellenálláshoz érkezik az árfolyam, ami akár egy kisebb korrekciót is levezényelhet.
Azonban ha megtörténik az áttörés akkor 43-44 $-os célárat nyugodtan meg lehet határozni ami 20-25%-os drágulást eredményezhet.
Természetesen ciklikusan, idejét és dinamikáját, leginkább a geopolitikai események szabályozzák.

Fontosabb szinteket a vízszintes vonalak jelzik.
Az egyik kitörés már félúton van, és csak ezután a vastagabb 37 $-os árfolyamnál elhelyezkedő ellenállás áttörésével, indulhat be igazán a további drágulás.

Kiemelt célirányos partneren keresztül a teljes tőzsdei alapok kereskedését, valamit a tőzsdei alapokat alkotó részvények, indexek, devizák, kötvények, valamennyi határidős és opciós valamint CFDs termékek kereskedését tudja megvalósítani.
A teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve, valamint kecsegtető portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon , vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!
 

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply