Olajos OPEC Spekulációk

Megosztás, most...

Olajos OPEC SpekulációkOlajos OPEC Spekulációk és a egyre növekvő short állomány emelheti tovább az olaj árfolyamának alakulását. A spot (azonnali) piacon remekül látható, hogy napok óta emelkedik az olaj árfolyama.
Melyet remekül szemléltet az USO-US WTI Olaj ETF alap heti grafikonjának alakulása is. A vízszintes piros ellenállások remekül mutatják az olaj meghatározó szintjeit. Így könnyen előfordulhat, hogy a legutóbbi csúcsok jöhetnek spot 51 dollár.
Szeptember 26. és 28. között az OPEC informális megbeszélést fog tartani Algériában, melyen az OPEC és nem OPEC olajkitermelő országok is részt fognak venni. Az egyeztetés tárgya az olajkitermelés befagyasztása lesz. A korábbi hasonló ülésekhez hasonlóan a nehéz költségvetési helyzetben lévő Venezuela és Oroszország is lobbiba kezdett a befagyasztás elérése érdekében. forrás-erste”
Tehát ez mindent meg is magyarázhat, igaz szeptember vége azért még mesze van, ezért lehetnek korrekciók az árfolyamba.
De egyenlőre az olajkitermelés korlátozása és a növekvő short állomány drágulás felé viszi az olajat. Amúgy a legutóbbi csúcs, mely itt az ETF estében 12,45 dollár volt, döntő lehet. Mert ezen szint áttörése esetén egy igen erős drágulás érkezhet mely teljesen 16 dollár fölé viheti az USO WTI Olaj ETF árfolyamát is.  Ellenben ha erősnek bizonyulnak ezen szintek és kedvezőtlen hírek jönnek, akkor természetesen jöhet a hozamrealizálás.

uso-us wti olaj etf 2016.08.17. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply