Atomenergetikai Alap

ETFmustang
Megosztás, most...

Atomenergetikai Alap

 

atomenergetikai alapAtomenergetikai alap dupla csúcson illetve ellenálláshoz egyre közelebb. Atomenergetikai alap 18 uránnal illetve atomenergiával foglalkozó vállalat DAXglobal indexének az ETF alapja. NLR -Market Vectors Atomenergetikai Alap Top 10 vállalata több mint 76%-ban súlyozza az NLR ETF alapot.
Érdekes és sokatmondó, hogy csupán 6 országból áll össze ez a 18 atomenergetikai vállalat indexe. Japán, Franciaország, USA, Kanada, Lengyelország és Ausztrália. Szektorálisan talán semmi meglepő nincs, mivel az ipar 38,7%, közműszolgáltatás 32,6%, energia 24,1% és a pénzügy 4,7%-ban van jelen az NLR Atomenergetikai Alap szektorális kitettségében.
Top 5 vállalat a következő: EDF francia, Exelon USA, Areva francia, Polska Grupa Energetyczna lengyel, Mitsubishi Heavy Industries Japán. Ez a top 5 vállalat közel 50%-ban befolyásolja az NLR atomenergetikai alap teljesítményét.

Tegnapi pozitív hangult itt is megtette a hatását, mivel dupla csúcsot ért el az árfolyam. A vízszintes és a ferde ellenállás árfolyamtartománya döntheti el a további emelkedés lehetőségét. Amennyiben ezen szintek erősnek bizonyulnak, akkor következhet a lefordulás. Majd a támasz letörésével  1 cirka 13%-os csökkenés is benne lehet az NLR atomenergetikai alap árfolyamában. 47,72 $-os támasz letörésével indulhat el ez a folyamat, 45,35 $-os támasz környékén lehetséges 1 kis pihető, akár emelkedés is, majd folytatódhat a csökkenés.
Kérdés: Kell nekünk ekkora atom? …stb

 

NLR -Market Vectors Atomenergetikai Alap

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Autóipari Túráztatás

Megosztás, most...Autóipari Túráztatás   Autóipari túráztatás a CARZ -First Trust NASDAQ Globális Autó ETF alapban. Autóipari túráztatás lényege, a 40,1 $-os ellenállásból való kitörési kísérletek. 2013 augusztusi kitörés óta 1 cirka 7%-os sávba ragattak az […]

Translation »