Olajos ETF Lehetőségek Kérdőjelekkel

Olajos ETF Lehetőségek Kérdőjelekkel, ami okozhat még meglepetéseket.
A heti USO ETF alapban van még emelkedés, de csak óvatosan.
Mivel a WTI olaj árfolyama emelkedett az API jelentésének köszönhetően, ami szerint az USA nyersolaj készlete 4,3 millió hordóval csökkent a múlt héten. A kínai készletadat szintén csökkenést mutatott és egyéves mélypontot ért el. A gyenge kereslet ellenére a világban a nyersolaj készletek leépítése zajlik jelenleg, ami az OPEC szerint tovább folytatódhat idén júniusig. Érdekesség, hogy a nyersolaj mellett mind a benzin, mind a desztillátum készlet csökkent (0,24 és 1,62 millió hordóval) az Egyesült Államokban.
A szélesebb körű EIA adat ma lát napvilágot, a piaci várakozás 2,3 millió hordó csökkenés. A hírek szerint az OPEC nem fog változtatni a termelés mértékén a soron következő februári ülésén. A WTI típusú olaj backwardation állapotban van, vagyis a piaci határidős árak nem tükrözik azt a várakozást, hogy a jövőben szűkülhet a piac.forrás-erste
A heti USO wti olaj ETF alap még némi emelkedést mutat a piros ellenállás vonaláig. Itt ezen a szinten lehet némi gebasz, mert korrekció indulhat el, mely 1 intenzív csökkenésbe csaphat át a ferde zöld támasz vonaláig.
De hosszabb távon igen vonzó az olaj árfolyamának alkulása, mert ottmaradt az a közel 10 dolláros rés. De azért csak óvatosan mivel igen finoman emelkedett az árfolyam, ami inkább lefele mutat. Ez egy igazi játszma, és nyitott szemekkel kell aludni mint a krokodilok!


Author: ETFmustang

Leave a Reply