Tovább az eszköztárra

Atomenergetikai Alap

ETFmustang
Megosztás, most...

Atomenergetikai Alap

 

atomenergetikai alapAtomenergetikai alap dupla csúcson illetve ellenálláshoz egyre közelebb. Atomenergetikai alap 18 uránnal illetve atomenergiával foglalkozó vállalat DAXglobal indexének az ETF alapja. NLR -Market Vectors Atomenergetikai Alap Top 10 vállalata több mint 76%-ban súlyozza az NLR ETF alapot.
Érdekes és sokatmondó, hogy csupán 6 országból áll össze ez a 18 atomenergetikai vállalat indexe. Japán, Franciaország, USA, Kanada, Lengyelország és Ausztrália. Szektorálisan talán semmi meglepő nincs, mivel az ipar 38,7%, közműszolgáltatás 32,6%, energia 24,1% és a pénzügy 4,7%-ban van jelen az NLR Atomenergetikai Alap szektorális kitettségében.
Top 5 vállalat a következő: EDF francia, Exelon USA, Areva francia, Polska Grupa Energetyczna lengyel, Mitsubishi Heavy Industries Japán. Ez a top 5 vállalat közel 50%-ban befolyásolja az NLR atomenergetikai alap teljesítményét.

Tegnapi pozitív hangult itt is megtette a hatását, mivel dupla csúcsot ért el az árfolyam. A vízszintes és a ferde ellenállás árfolyamtartománya döntheti el a további emelkedés lehetőségét. Amennyiben ezen szintek erősnek bizonyulnak, akkor következhet a lefordulás. Majd a támasz letörésével  1 cirka 13%-os csökkenés is benne lehet az NLR atomenergetikai alap árfolyamában. 47,72 $-os támasz letörésével indulhat el ez a folyamat, 45,35 $-os támasz környékén lehetséges 1 kis pihető, akár emelkedés is, majd folytatódhat a csökkenés.
Kérdés: Kell nekünk ekkora atom? …stb

 

NLR -Market Vectors Atomenergetikai Alap

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Autóipari Túráztatás

Megosztás, most...Autóipari Túráztatás   Autóipari túráztatás a CARZ -First Trust NASDAQ Globális Autó ETF alapban. Autóipari túráztatás lényege, a 40,1 $-os ellenállásból való kitörési kísérletek. 2013 augusztusi kitörés óta 1 cirka 7%-os sávba ragattak az […]
Translation »