Misztikus Afrika

Megosztás, most...

Misztikus AfrikaMisztikus Afrika, talán ez a legjobb jelző ami adható. Létezik az AFK-Market Vectors Africa ETF alap. Igen érdekes és összetett alapról beszélünk. Azért is mert olyan 86 céggel van feltöltve, melyek bevételeinek 50%-át Afrikából éri el. Így angol, holland svájci, kanadai és amerikai cég is található a misztikus Afrika ETF alapban.
A Top 5 cég között talán a Naspers lehet ismerős talán. Na de nem is ez most a lényeg, tehát a Top 5 cég a következő: Commercial International Bank Egyiptom, Guaranty, Naspers, Nigerian Breweries és a Zenith Bank. A szektorális elosztás érdekessége a pénzügyi dominancia mellett az az, hogy az alapanyagos, telekommunikációs és a alapvető fogyasztási cégek vannak többségben. Ez mellett az ország szintű leosztás, csak az Afrikai országokat említve: Dél-Afrika, Egyiptom és Nigéra a dominánsabb.
Na ezzel rendben is vagyunk, a heti grafikonon jól láthatód, hogy igen jól alakultak az utóbbi hetekben az árfolyamok. Elérte azt a ferde piros ellenállást, mely a jövőben igen meghatározó lesz a további emelkedés tekintetében.
Mivel, jelenleg némi korrekcióra kell számítanunk. Amennyiben megtörténik a korrekciós mozgás utána jöhetnek a vételek, leginkább ezen ferde piros ellenállásból való kitörés után. Majd a vízszintes vonal és a feljebb elhelyezkedő rés lehet érdekes.
Ja igen a Colmex brókercégen ezen misztikus Afrika ETF alapot is le tudod kereskedni, bejegyzés jobb felső sarkában elhelyezkedő képre klikkelve. 

afk-afrika etf 2016.03.25. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply