VilágOsan Látszik

ETFmustang
Megosztás, most...

VilágOsan LátszikVilágOsan Látszik.
VilágOsan Látszik, hogy valami felcsillant a részvények piacán. Ezt jól szemlélteti az ACWI-iShares World Index heti grafikonjának alakulása is. Jól láthatód, hogy a legutolsó gyertya mondandója az az, hogy már előcsalogatta a vevőket  a piac. Itt természetesen érdekes lehet a most következő hét, mivel ha ezen gyertya fölött folytatódik a kereskedés, akkor némi vételi fordulatra számíthatsz.
De ha csupán fellángolás volt a vételi kedv és 49 dollár alá esne az árfolyam, akkor további csökkenések érkezhetnek a piacokra. Na de legyünk optimisták, és egyre erősödő vételi oldalt lássunk az elkövetkező hetekben. Felfelé az 53 dolláros ellenállás lehet az érdekes, mivel ezen szintről más több alkalommal lefordult az árfolyam. Így azt lehet írni, hogy egy 4 dolláros sávba szorult a világ részvényeinek megítélése.
Ez az ETF alap azért is lehet érdekes, mert teljesen felöleli a világ részvényeinek többségét, azaz fejlett és fejlődő piaci részvényeket is találsz eme ETF alapban, melyek mennyisége 1.298 cég. Természetesen itt is igen intenzív az amerikai cégek jelenléte, ezt jól példázza, hogy a top 5 cég amerikai: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson és a General Electric.
Igen erőteljesen leszakadva 8%-ban vannak jelen japán és 6%-ban angol cégek is, a többi ország csupán 3-3%-os vagy az alatti jelenléttel bír. Szektorálisan a pénzügy 20%, az IT 15%, tartós fogyasztás 13% és az egészségügy 11%-ban képviselteti magát.
Visszatérve a heti grafikonhoz, világOsan látszik, hogy meghatározó lehet ez a szint és az elkövetkező hetek kereskedésének összessége. Csábító és gondolkodóba ejtő a feljebb otthagyott rés, mivel minden esetben betöltésre kerülnek, csupán idő kérdése. Mert ha ténylegesen megerősödik a vételi oldal és 53 dollár fölé tud emelkedni az index, akkor már igen keményen beindulhat a rés mágnes szerű vonzása.

acwi-world index etf 2016.02.14. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Lassul a Kínai Pánik

Megosztás, most...Lassul a Kínai Pánik.Lassul a Kínai Pánik, avagy jól láthatód a heti <a aria-describedby="tt" href="http://etftozsde.hu/lexikon/fxi/" class="glossaryLink" data-cmtooltip="

FXI
<strong>FXI-iShares FTSE Kína Top 50 ETF alap.</strong>Egy igen érdekes és egyre meghatározóbb index az FXI ETF(...)
" target="_blank" >FXI-iShares FTSE Kína Top 50 ETF alap árfolyamának alakulásában. Teljesen jól szemlélteti a helyzetképet, melyből az elkövetkező hetekben még egy kitörés is […]

Translation »