Lassul a Kínai Pánik

Megosztás, most...

Lassul a Kínai PánikLassul a Kínai Pánik.
Lassul a Kínai Pánik, avagy jól láthatód a heti FXI-iShares FTSE Kína Top 50 ETF alap árfolyamának alakulásában. Teljesen jól szemlélteti a helyzetképet, melyből az elkövetkező hetekben még egy kitörés is megvalósulhat.
Technikailag igen nagy a valószínűsége, mivel egyre laposabb a csökkenési minimumok, és még a gyertyaformáció is kedvező lehet. Továbbá igen erőteljes forgalomnövekedés látható a grafikon alsó részében, valamint ez a szűkülő háromszög is ezt meséli felénk, hogy lassul a kínai pánik.
Szakmai berkekben is egyre intenzíven kommunikálják, hogy túlzó volt ez a hatalmas eladási hullám, melyből egy igen kedvező felpattanási időszak is kialakulhat. De az tény, hogy lassult a kínai gazdaság minden oldalról! Az FXI ETF alapban Kína top 50 cégével találkozhatsz, igen erős 52%-os pénzügyi túlsúllyal. A top 5 cég több mint 40%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét, mely azt is jelenti, hogy ezen cégekre érdemes igazán figyelned Kínával kapcsolatban.
A top 5 cég a következő: Tencent, China Mobile, China Construction Bank, Industrial & Commercial Bank of China és a Bank of China. Amennyiben ténylegesen így alakulnak a dolgok és elindul az emelkedés, akkor ez igen intenzíven fog hatni a Fejlődő piaci alapokra is. Van mint ledolgozni a kínai ETF alapnak,mert nem egész 1 év alatt szinte lefeleződött az árfolyam. 

fxi-chima top 50 2016.02.15. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply