Tovább az eszköztárra

Nagy Étvágyú USA Fogyasztás

ETFmustang
Megosztás, most...

Nagy Étvágyú USA FogyasztásNagy Étvágyú USA Fogyasztás, mely hamarosan egy igen meghatározó szinthez ér. Ezt remekül mutatja a heti XLP-SPDR S&P USA Alapvető Fogyasztási szektor ETF alap árfolyamának alakulása is.
Mivel újabb támadás indul a kitörés felé, amennyiben ez megvalósul, akkor további emelkedésekre számíthatsz.
De ez a szűkülő ék figyelmeztető is lehet egyben. Arra való tekintettel, hogy 80-90%-ban ez egy korrekció előhírnöke is egyben. Azonban mostanság igen erős a vételi oldal, de gyengébb mint a múlt heti csökkenés. Ezt azzal lehet magyarázni, hogy a legutóbbi gyertya testén belül van a heti emelkedés, mely csökkenéseket hozhat a következő hétre.
Tehát némileg érdemes kicsit kivárni. Ha tényleges kimerül a vételi oldal, akkor lefele, a ferde és a vízszintes támasz lehet érdekes. Mert amennyiben sérül, akkor további csökkenést hozhat, de ha tart a támasz, akkor újabb vételek alakulhatnak ki.
Különben az XLP ETF alap, igen kedvelt befektetési terület. Azért is mert itt olyan cégek vannak, melyeknél dominánsan folyamatos a bevételi oldal. Talán le sem kell írnom, hogy miért….-csak egy gondolat, az alapvetőket folyamatosan vásároljuk.
Továbbá jól csengő és ismert cégek vannak ezen alapban, a 39 cégből a Top 5 a következő: Procter & Gamble, Coca-Cola, Philip Morris, Altria és a Wal-Mart. Az első 3 cég termékeit, biztos hogy használtad vagy kóstoltad már. Valamint azért is lehet érdekes ez az ETF mert kicsiket mozdul fel és le egyaránt, valamint negyedévente osztalékot is fizet.
Ami negyedévente cirka 30 cent körül alakul, természetesen a decemberi kifizetés, az némileg magasabb szokott lenni mint a többi. Ha inkább a kockázatkerülő befektetők közzé tartozol, akkor ez egy remek ETF alap számodra. 

xlp 2016.05.27. heti

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Dupla Telefonos Ellenállás

Megosztás, most... Dupla Telefonos Ellenállás alatt folyik a kereskedés, mely igen fontos lehet az elkövetkező hetekre nézve. A heti TEL-Lyxor STOXX Európa 600 Telekommunikációs szektor ETF alap remekül mutatja a kereskedési lehetőségeket. Azt természetesen tudnod […]
Translation »