Európai Unió Gazdasági Mentésben

Megosztás, most...

Európai Unió Gazdasági Mentésben, mely igen izmosnak tűnik.
A heti FEZ-SPDR EuroSTOXX 50 ETF alap, igen rosszul néz ki.
De, kialakulóban a mentés: az Európai Unió pénzügyminiszterei még a hosszú hétvége előtt megállapodtak egy 540 milliárd eurós járványügyi mentőalapról, de a közös kötvénykibocsátásra vonatkozó javaslatokat elvetették.
A csomag 3 elemből áll: egy 240 milliárd eurós óvatossági hitelkeretből, egy 200 milliárd euró értékű hitelgarancia programból az Európai Beruházási Bank közreműködésével, valamint egy 100 milliárd eurós, a rövidített munkaidő támogatására fordítandó részből.
A csomag elfogadása elsősorban Olaszország és Spanyolország számára jelenthet megkönnyebbülést.
A megállapodást a tagállamok államfőinek is jóvá kell még hagynia, erre várhatóan április vége felé kerülhet sor. forrás-erste A heti FEZ ETF alap grafikonja igen rútul néz ki.
Attól függetlenül, hogy vételi jelzések, emelkedés van az ETF alap árfolyamában. Továbbá az a tény, hogy feljebb hagyott 2 szakadást, rést az árfolyam. Ami természetesen idő kérdése és betöltésre kerül, anno. De sajnos van egy negatívabb dilemma is.
Oké, hogy most emelkedik még egyenlőre, de technikailag 80%, hogy érkezni fog egy következő eladási hullám.
Amennyiben ez így alakul, és a legutóbbi minimum felett áll meg a csökkenés, akkor alakulhatnak ki a megbízhatóbb emelkedési tendenciák. Tehát egyenlőre csak óvatosan a vételekkel.


 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply