Megvadult Orosz Medve

ETFmustang
Megosztás, most...

Megvadult Orosz Medve

 

Megvadult Orosz MedveMegvadult orosz medve, és szembefordult a teljes nyugati világgal. Megvadult Orosz Medve, és brutális mértékben menekülnek a dollármilliárdok az orosz eszközökből. Az orosz pénzügyminiszter nyilatkozata szerint, tavaly 65 milliárd, idén már most 100 milliárd dollár tőke áramlott ki az orosz gazdaságból.
Ezen dolgok mellet itt van még a Krími helyzet, mely pontot rakott az i-re. Az RSX -Market Vector Oroszország ETF alap 47 orosz vállalat súlyozott átlagát méri. Írnom sem kell talán, hogy az energetikai cégek 42%-os túlsúlyban dominálnak az orosz piacon. Az energiaszektor mellett még jelentős az alapanyag 16,6%, telekommunikáció 12,4% és a pénzügy 11,2%-os jelenléte is.
A többi szektor éppen csak, hogy jelen van az ETF alapban. A fejlődő piacok és a világ legnagyobb kiterjedésű, és befolyású állama, köszönhetően a nyersanyagok jelenlétének. Illetve a kommunista szemléletű ázsiai országok támogatásának és támogatottságának köszönhetően. Az RSX ETF alap Top 5 vállalata a következő: OGZD -Gazprom 8,49%, LKOD -Lukoil 7,97%, SBER -Sberbank 7,37%, NVTK -Novatek 6,07% és a MNOD -Mmc Norilsk Nickel 5,74%-kal járul hozzá ehhez a megvadult orosz medve gyenge teljesítményéhez. Heti grafikon jól mutatja a megvadult orosz medve letört 1 meghatározó támaszt.
Ami azt mutatja, főleg ha intenzívebb szankciókat is életbe léptetnek az orosz állammal kapcsolatban, hogy tovább csökkenhet az árfolyam. Ami újra a 2009-es mélypontok felé szakíthatja az árfolyamot. Amennyiben így alakulnak az események, akkor ez erősen befolyásolja a fejlődő piaci, és kelet-európai ETF, befektetési és a biztosítási eszközalapok teljesítményét.

 

RSX -Market vectors Oroszország, Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Tovább Lefelé EUR/USD

Megosztás, most...Tovább Lefelé EUR/USD   Tovább lefelé EUR/USD, pontosabban az FXE tőzsdei ETF alap mutat további csökkenéseket. Tovább Lefelé EUR/USD, azt is jelenti számunkra, hogy csupán átmeneti volt a forintunk erősödése.Most jelenleg kissé visszább gyengült […]

Translation »