Tovább az eszköztárra

Korrekció előtt a MSCI Németország -EWG ETF

ETFmustang
Megosztás, most...

MSCI Németország ETF alap, korrekció előtt

 


 

MSCI Németország korrekció előttMSCI Németország Index ETF alapjában 54 német cég található, MSCI Németország bővebb mint a DAX index, és korrekció előtt áll. 1996-ban kezdte el követi az iShares ETF alapkezelő az MSCI Németország Benchmark indexét. Közepesnek mondható a 0,53%-os TER, teljes költségmutatója a MSCI Németország ETF alapnak.
Ritkaság, azonban a tartós fogyasztási cikkeket gyártó cégek szektorával van túlsúlyozva 20,56%-ban a MSCI Németország index.

Ezt  a szektort követi a pénzügyi, alapanyagos, ipari és az egészségügyi szektorok. Majd innen van egy erősebb szakadás a szektorok között.
Érdekesség, hogy az egészségügyi szektor a közel 13%-os súlyával csak az ötödik a MSCI Németország indexben.
Azonban az index vezető cégét egyenlő súlyban az egészségügyi szektor adja, és ez a Bayer gyógyszeripari óriás 8,72%-os kitettségével. A Bayer mellett, egyelő súlyban a Siemens szerepel, majd a BASF követi.
Van még egy középső hármas, amik kissé erősebb súllyal szerepel a MSCI Németország indexében. Ezek a Daimler 6,85%, Allianz 6,51% és a SAP 6,24%-os súllyal.
Azért a többi cég már nagyobb leszakadást mutat a Top 10 első hat cégétől. Így is, a Top 10 vállalat, az 54 német cégből 60%-os túlsúllyal súlyozza az indexet.

 

 

MSCI Németország korrekció előtt áll. Emelkedő csatorna felső ellenállását érintve, fokozatos zárások kezdődtek el. Ez a nagyobb pozitiv elmozdulás a FED bejelentésének az eseménye volt, a múlt héten. Látható és érezhető volt hogy a forintunk is 295-ig vissza tudott erősödni az euróhoz képest, mivel egyenlőre nem bírt a 300-303-as szinttel. MSCI Németország, több rést is hagyott maga után, amik betöltésre várnak, zöld téglával jelölve. Rések 80-90%, hogy betöltésre kerülnek, csak az időpontok kissé “neccesek”.
Fontosabb szinteket a zöld vízszintes vonalak jelzik. 27,13-as letöréssel egy erősebb korrekció folytatódhat, teljesen az emelkedő csatorna alsó támaszáig egyenlőre, ami cirka 7-10%-os csökkenést mutat.
Amennyiben ott nem lesz letörés, akkor folytatódhat a további fokozatos emelkedés. Akkor lehet nagyobb probléma az árfolyamban, ha letöri az emelkedő csatorna valamint a 25,62-es támaszt. Mert ekkor teljesen a 24,27 és a 23,76-os szintekig korrekciózhat vissza az árfolyam értéke, ami a mostani értéktől 27,99 számítva 16-20%-os csökkenést vetíthet elénk.

EWG -MSCI Németország

 

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Problémák hizlalják, a gyógyszeripari részvények árfolyamát

Megosztás, most...Szépen híznak a gyógyszeripari részvények     Gyógyszeripari részvények a krízisek alatt, minden esetben jól teljesítenek. Itt egy nagyon jó példa az ESPA Pharma forintos részvény befektetési alapja. Befektetési területe az egészségügyi és biotechnológia […]
Szépen híznak a gyógyszeripai részvények
Translation »