Kábulatban az Orosz Részvények

Megosztás, most...

Kábulatban az Orosz RészvényekKábulatban az Orosz Részvények.
Kábulatban az Orosz Részvények átlagát mérő RSX-Market Vectors Orosz ETF alap árfolyama. Ugye nem is annyira meglepő, hogy kábulatban az orosz részvények többsége.
Milyen is a nyersanyag és energiapiaci helyzetkép? Na hát ez lehet a döntő tényező meg természetesen az, hogy annyira nem kedveltek mostanság az oroszok, főleg itt az EU háza táján.
Több oldalról is hallottam, hogy vannak olyan országok, ahol tiltó listán vannak az orosz bank. Energia, ahogy pislákol az olaj árának az alakulása, úgy pislákol ezen ETF alap árfolyama is. Mivel közel 43%-ban energetikai cégekkel van túlsúlyozva ez az ETF alap. Így egyáltalán nincs abban semmi, hogy kábulatban az orosz részvények. De ez egyen nagyon jó lehetőséget is tartogat, mert ugye te se gondolod, hogy ilyen milyen marad a kőolaj árfolyama?
Amennyiben megindul a drágulás, természetesen a nyersanyagok árfolyamát is megemeli. A nyersanyagok szerep plusz tényező, mert közel 20%-ban van jelen az ETF alapban és így már ezen két szektor közel 63%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. A heti grafikon jól mutatja, hogy milyen erős kábulatban az orosz részvények árfolyama.
Felfele a ferde piros ellenállások azok a szintek, ahol döntően alakulhat az árfolyam. Most egyenlőre igen lefele mutat a grafikon. A ferde és a vízszintes zöld vonalak döntőek lehetnek mind lefele és mind felfele. Mert ha tart akkor vétel, ha sérül, akkor további csökkenések alakulhatnak ki.
Az RSX Top 5 cége a következő, melyek közel 35%-ban befolyásolják az orosz ETF alap teljesítményét: Gazprom, Lukoil, Magnit, Sberbank és a Novatek. Szép kis felsorolás, azt hiszem!

RSX.US 2015.10.30. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply