Globális Pénzügyi Remegés

Megosztás, most...

Globális Pénzügyi RemegésGlobális Pénzügyi Remegés fokozódása tapasztalható a pénzügyi piacokon. Az IXG-iShares S&P Globális 1200 Pénzügyi ETF alap árfolyamának alakulása is szépen bizonyítja a kialakult helyzetet. Pedig a német bankos cégek, igen kis szerepet vállalnak a globális pénzügyi életben, ahogy ezt mutatja az ETF alap %-os súlyozása is.
De még is, igen erőteljesen lefele kacsingatnak a pénzes cégek. Az IXG ETF alapban 187 pénzügyi cég teljesítményének átlagát méri, ebből is  a bankok 54%-ot, a pénzügy intézetek és a biztosítok 23-23%-ot adnak hozzá. De azt talán le sem kell írnom, hogy igen nagy a kapcsolata pénzügyi cégek között, országtól, sőt régióktól függetlenül is.
Ezért nagyon fontos az, hogy hogyan alakulnak a német pénzügyi krízisek. A Deutsche Bank igen jelentősen jelen van a globális pénzügyi vérkeringésben, a Commerzbank minimálisan. De ezen cégek egy országból és az EU zónából kapkodnak levegőért. Ez egy igen erős figyelmeztető jelzés is lehet.
A grafikon egy igen meghatározó támaszig szúrt le, amennyiben ez sérül, akkor egy igen erős spirál indulhat lefele, mely újabb problémákat is felszínre hozhat. Továbbra is azt tudom írni, hogy a valótlan és “tupírozott” eseményeket a végtelenségig nem lehet fenntartani…
Azaz a mesterségesen fenntartott dolgok csupán idő kérdése és kidurrannak, és visszatérnek a valóságosnak mondható tényekhez. Szokták volt mondani, egy egészséges gazdaság mögött egy egészséges pénzügyi rendszer kell, hogy álljon és fordítva. Tehát gond van!?

ixg-globalis-penzugyi-etf-2016-09-30-napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply