Érdekek Ellentéte

ETFmustang
Megosztás, most...

Érdekek EllentéteÉrdekek Ellentéte, pofozza, emeli, csökkenti és remények halk szavát sugallja a piacok felé. Azért régen volt már ekkor bizonytalanság a piacokon. Más az amikor tudjuk, hogy igen nagy a baj, de amikor hetente változnak a gazdasági helyzetképek, akkor az egy idő után már igen fárasztó tud lenni, és pihetőre kényszeríti a befektetőket. (lásd emelkedik az arany)
Itt az IOO-iShares S&P Globális 100 Index remekül mutatja, hogy a legnagyobb cégek árfolyamát mérő index, azért kézifékben emelkedik a többi indexhez képest. Ezt remekül példázza a tegnapi bejelentés is, ahogyan a piacok reagáltak rá, hogy hideg van kint, akkor lekapcsoljuk a fűtést, annak a reményében, hogy kiegyenlítődik a hőmérséklet, és az hogy milyen hatással lesz ránk a hideg, az már másodlagos. Ezt úgy értem, hogy ami úgymond mesterségesen van stimulálva, úgy van fenntartva, az csak idő kérdése és recsegve-ropogva visszatér a valósághoz.
Egyre több cég jelent be létszámcsökkentést, beruházások elhalasztását, bónuszok visszavágását stb…Tehát apad a bevételi oldal, amit semmi másból, csak a fogyasztásból lehet újra serkenteni, de a fogyasztáshoz pénz kell visszajuttatni a “melósoknak” úgymond. Na arra szeretnék kilukadni, hogy ideig óráig lehet takargatni az, hogy nagy a baj, de már ott tartunk, hogy egy egyszerű hétköznapi ember is sejti, hogy gáz van!
Na oké, itt ebben a Globális 100-as ETF alapban dominánsan amerikai cégek vannak, több mint 60%-ban, majd angol 11%-ban és svájci cégek következnek 6,5%-ban.
A Top 5 cég is jól bizonyítja az amerikai dominanciát: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson, és a General Electric, és csak ölet követve az első európai cég, a Nestle.
A heti grafikon elért egy igen érdekes ellenálláshoz. Ami azt is jelenti, hogy a további emelkedés érdekében át kell tudni törni ez a 70 dolláros árfolyamszintet. Amennyiben ez sikerül, akkor a célár a ferde piros ellenállás vonalának szintje. Hogy ha nem sikerül egyenlőre a további emelkedés, akkor jöhet egy hozamrealizálási szakasz. Amennyiben ez megtörténik, akkor a fentiekkel ellentétben egyenlőre még jöhetnek a vételek. De anno egyre valószínűbb, hogy idő kérdése és bereccsen a piac!

ioo-glogal 100 etf 2016.03.11. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Nyereség Iránti Vágy

Megosztás, most...Nyereség Iránti Vágy hajtja felfele az olajos cégek árfolyamát. Mivel a keresleti oldal közel sem ilyen agresszív, de ha valami elindul a piacokon, akkor abba be kell szállni. Itt ebben az XLE-SPDR S&P US […]

Translation »