Nyereség Iránti Vágy

Megosztás, most...

Nyereség Iránti VágyNyereség Iránti Vágy hajtja felfele az olajos cégek árfolyamát. Mivel a keresleti oldal közel sem ilyen agresszív, de ha valami elindul a piacokon, akkor abba be kell szállni. Itt ebben az XLE-SPDR S&P US Energetikai ETF alapban igen erőteljesen túlsúlyos két részvénnyel, ami dominánsan meghatározza az ETF alap mozgásának dinamikáját.
Ez a két cég nem más mint az Exxon Mobil és a Chevron. Ők ketten közel 35%-ban súlyozzák az energetikai szektor teljesítményét mérő XLE ETF alapot.
A többi cég a Top ötből a következő: Schlumberger, EOG Resources és a Pioneer Natural. Na ennyi, most igazán azt lehet látni a tegnapi reccsenés után, hogy hurrá hangulat van a  piacokon. Azt tudni kell, hogy az olaj is egy igen meghatározó ellenállásba ért, ami némileg visszább is fojthatja ez a erőteljes olajos kitörést.
De az olaj tovább drágulhat, mert a nyereség iránti vágy is húzza, ami igen szorosan kapcsolódik ide az olajos cégekhez. Jelenleg a napi grafikon szépen mutatja számodra, hogy ott az a 62 dolláros ellenállás az ami egyenlőre erős lehet a további emelkedést illetőleg.
De, amennyiben most nem tudja áttörni ezt az ellenállást, és némileg csökken az árfolyam, cirka 60 dollárig. Amennyiben ezen szinten meg tud anno állni vagy ez felett, akkor további vételek vannak az árfolyamban. Célárként meg lehet jelölni, a 65-67 dolláros sávot egyenlőre. 

xle-usa energia 2016.03.11. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply