Tovább az eszköztárra

Egyre lassabb a Generáli Technológiai eszközalap

ETFmustang
Megosztás, most...

Generáli Technológiai biztosítási eszközalap

 


 

Generáli új technológiai eszközalapGeneráli Új Technológiai eszközalapját, közel 60%-ban az Aberdeen Global Technology  és 40%-ban az iShares S&P Global Technology ETF alapja alkotja. A mögöttes alapok súlyozása erősen dönt az eszközalap teljesítményéről, mely az Aberdeen alap felé hajlik jobban.
Valamint érdekesség az eszközalap tekintetében, hogy 60%-ban aktív, míg az ETF alap által 40%-ban passzív a mögöttes alapok menedzselése.
Ez azt jelenti, hogy az Aberdeen Technológiai mögöttes befektetési alapját menedzselik, ezáltal folyamatosan változhat az alap vállalati súlyozása, ami magával vonja az ország és szektorális súlyozási változásokat. 25 céget tart a porfóliójában, és jelenleg a tajvani félvezetőgyártó cég szerepel 6,9%-os túlsúllyal.

A Top 10 cég közel 53%-ban súlyozza az alapot, melyek között ismertebb cégeket is találhat:Aberdeen Technológiai mögöttes alap Oracle, Cisco, Samsung, Microsoft. Tehát az alap olyan cégekbe fektet és súlyoz, melyeknek erős kötödése van a csúcstechnológiai termékekkel.
Teljesítmény alapján azért egy kicsit visszafogottnak tűnhet a 18%-os teljesítményével 2012. januárjától a maximum 20%-os volt.
Az utóbbi hetekben már nem tudott a vezető indexekkel együtt haladni és inkább oldalazásba ment át az alap, kitöréssel kacérkodva egy erősnek vélt ellenállással küzd.
A teljesítmény mit is jelent, szándékosan a NASDAQ 100-as index lett rátéve a grafikonra, és jól láthatja, hogy kis túlzással szint 2 X akkora teljesítményt tudott felmutatni azonos időszakban, és a NASDAQ 100-as képes volt újabb csúcsokra törni.

 

A passzív iShares S&P Global Technology ETF alapban 111 céget talál, közel 80%-os amerikai túlsúllyal. Top 10 cég között Samsung a “kakukktojás” az amerikai cégek között. Apple részvényekkel 12,81%-ban túlsúlyos az ETF alap, és kissé leszakadva követik a többi amerikai IT szektort képviselő cégek: Microsoft 7,21%, Google 6,95%, IBM 5,75%.
Grafikonon jól láthatja, hogy az Apple mélyrepülését a többi cég tudta kompenzálni a jobb teljesítményükkel. A Google január óta folyamatosan, míg a Microsoft április óta túlteljesíti az Globális IT ETF alap teljesítményét. 75 $-os szintnél lehet a kritikus pont, amennyiben sikerül még az a 1,6%-os emelkedést begyűjteni az ETF alapnak.
Amennyiben ez nem valósul meg akkor jöhet a lefordulás és 71,57 $-os támasz lehet a meghatározó szint mert itt történt meg anno a kitörés, valamit rést is hagyott maga után az ETF alap.

Összességében ezen két alap viselkedését kell számításba venni a Generáli Új Technológiai biztosítási eszközalap teljesítményét illetőleg 60/40 arányban.
IXN -iShares S&P Global Technológiai ETF alap

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Veszélyes szintekhez közel az indiai mögöttes alap

Megosztás, most...Egyre veszélyesebb szinteken az Indiai részvények     PineBridge Indiai alapja, két Metlife /Aviva/ biztosítási eszközalapban van  jelen 30-30%-kal. Mégpedig az Everest Ázsia és a volt Avivás Maharadzsa Indiai HUF eszközalapban. Nagyon veszélyes szintek […]
Translation »