Japán-Angol Kézfogó

Megosztás, most...

japán-angol kézfogóJapán-Angol Kézfogó.
Japán-Angol Kézfogó némi franci segítséggel. Ez a három ország részvényei több mint 50%-ban súlyozzák az EFA-iShares MSCI EAFE ETF alap teljesítményét.
Mi is az EAFE: Európa, Ázsia, Ausztrália és a Távol-Kelet térségeibe tartózó vállalatok indexe és így áll össze a japán-angol kézfogó 10%-os francia támogatással. Azért is lehet érdekes az az ETF alap, mert nincs benne Amerikai cég, tehát a világpiac Amerika nélküli teljesítményről árulkodik az EFA ETF alap.
Jelenleg 917 cég átlagát méri és ahogy említettem japán, angol és francia dominancia jellemzi a súlyozást. A Top öt cég névsora a következő: Nestle, Novartis, Roche, Toyota Motor és a HSBC. Totálisan ismert és népszerű cégek és papírok.
A heti grafikonon szépen láthatód, hogy a múlt héten egy ellenállásba ért az árfolyam. Amennyiben ezen szint fölé tud kerülni az árfolyam, akkor a japán-angol kézfogó további emelkedéseket mutathat. Teljesen a 64 dolláros dupla ellenállásig is elmehet ezzel a lendülettel az EFA ETF alap árfolyama, ami cirka 5-8%-os emelkedést mutat felfele.
Negatív vagy sem, amennyiben kifulladnak a vételi oldalak és valami égbekiáltó dolog történik a nagyvilágban, érdemes figyelemmel kísérni a legutóbbi mélypontok közelében hagyott rést is, ami 59 dolláros támasz alatt helyezkedik el. 

EFA.US 2015.10.19. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply