Kockázatos Kína

Megosztás, most...

Kockázatos Kína, több oldalról is, mivel igen nagy változások előtt állnak. A havi FXI-iShares Nagy kínai cégek ETF alapjának árfolyamának alkulása, igen kérdőjeles.  Ezt még erősítheti eme bejelentések: A négy napja tartó kínai kongresszust követően már körvonalazódni látszik, hogy mely cégek lehetnek bejelentések nyertesei.
A növekvő védelmi kiadások miatt örülhetnek a fegyvergyártó vállalatok, a Peking közelébe tervezett új ipari zóna pedig az infrastruktúrával és építőiparral foglalkozó cégeknek lehet pozitív. A bankok az enyhülő szabályozás pozitív, a rossz hitelekre a mostani 150% helyett csak 120%-os céltartalékot kell képezni.
Viszont a távközlési szolgáltatók nem örülhetnek, hiszen a tervek szerint az internet díját legalább 30%-kal csökkentenék. Februárban a kínai export 44,5%-kal bővült, szemben a 11,0%-os várakozással. A kiugróan jó adat mögött valószínűleg a holdújév hatása áll, ami jelentős volatilitást okoz az év eleji, havi szintű kínai adatokban.
Az import 6,3%-kal bővült, ami viszont elmaradt a 8,0%-os piaci várakozástól. forrás-erste A havi FXI ETF alap egy igen érdekes ETF alap benyomását mutatja. Az FXI lefordult az 53 dollár környéki ellenállásról. és egy igen közeli ferde zöld támasz felé támolyog.
Ami azt is jelentheti, hogy egy esetleges letörés esetén teljesen 30 dolláros szintig is csökkenhet az árfolyam. Tehát az ázsiai fejlemények igen érdekesen alakíthatják eme ETF alap árfolyamának alkulását. Mely igen intenzíven fog hatni a magyar befektetési biztosítási eszközalapok alkulására is!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply