Félvezetői Hozamrealizálás

Megosztás, most...

Félvezetői Hozamrealizálás indult el, amit a SOXX-iShares PHLX Félvezetői ETF alap heti grafikonja is jól mutat.  Szakértők szerint ezeken a területeken továbbra is a gazdaságnál gyorsabb ütemben bővül a félvezetők iránti kereslet. Ebből az látszik, hogy a félvezető szektor fundamentumai továbbra is kedvezőek, így ha lejjebb jönnek az árfolyamok a jelenlegi túlfeszített szintekről, érdemes lehet ismét vételi lehetőségeket keresni.
Tehát érdemes kicsit körülnézni a félvezetői ETF lapok között: SMH-Market Vectors, XSD-SPDR és a PSI-PowerShares. Ezen négy ETF alap a legnagyobb a félvezetői piacon, csupán annyi a különbség közöttük, hogy más szempontok alapján súlyozzák a félvezető cégek részvényeit. Ide értem a tervezést, forgalmazást, értékesítést, minőséget, értéket és növekedési lehetőségekkel bíró szempontokat.
Na de összességében ha jól belegondolsz, akkor szinte lassan már nincs olyan eszköz, melybe ne lennének chip-es ötletek. Na de ha a talajon maradunk, akkor itt vannak az elektromos autók trendje! Ez már elég ok arra, hogy igen is a legkecsegtetőbb iparágak egyike a félvezetőket gyártó cégek részvényeinek indexei.
Vagy csak figyeld a környezetedet, hogy mikor és milyen eszközökbe vannak jelen már eleve a félvezetők. Így csupán annyi a teendő, hogy türelmesen kivárni a hozamrealizálási, korrekciós szakasz és beállni vételbe.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply