Pénzügyi Cégek

ETFmustang
Megosztás, most...

ixg-globális pénzügyi cégekPénzügyi Cégek.
A Pénzügyi Cégek ETF alapja, elég jól tartja magát. Az IXG-iShares S&P Globális Pénzügyi ETF alapban 230 pénzügyi cégek átlagát láthatod. Írnom sem kell, hogy közel 45%-os amerikai pénzügyi és 40% banki cégekkel túlsúlyos ez az ETF alap.
Azt jól láthatód a heti grafikonon, hogy a 60 $-os ellenállásról már két alkalommal lefordult az alap. De még így is igen intenzíven tartja magát. A felső rést már betöltötte, most azonban következhet az alsó rés betöltése, ami igen közel húzza a ferde zöld letörési támaszt is egyben. Igaz vékonyka ez a rés, de betöltésre kerülhet.
A felső ferde zöld támasz lehet anno az a szint, ahol eldőlhet a pénzügyi cégek jövőben árfolyamának alakulása, mivel ha ezt a szintet letöri, akkor igen tiszta űr várja az árfolyamot. Tehát felfele a 60 $-os, míg lefele az 55,5 és az 54 $-os szint lehet a meghatározó az árfolyam további alakulásában. Amennyiben marad és megerősödik ez a mostani megtorpanás, akkor lefele erősebb jelzéseket kapunk. A pénzügyi cégek IXG ETF alapja azért is lehet érdekes, mivel ez a szektor a legdominánsabb az egész világon, illetve a pénzügyi szektorhoz tartózó cégek intenzíven jelen vannak a befektetési és a biztosítási eszközalapokban.
Így ezen cégek árfolyamának alakulása igen erősen hat azon befektetési alapok teljesítményére. Ami természetesen lehet pozitív és negatív egyaránt. Az IXG Top 5 vállalata a következő: Wells Fargo, Berkshire Hathaway -B-, JPMorgan Chase, Bank of America és a Citigroup. Mind az öten amerikai pénzügyi cégek, így a pénzügyi szektor is Amerika ritmusától függhet. 

ixg-ishares s&p globális pénzügyi etf 2015.07.24. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Szédeleg a Gall Kokas

Megosztás, most...Szédeleg a Gall Kokas .Szédeleg a Gall Kokas , mivel egy erősebb ellenállás 26,8 $-nál újra térdre kényszerítette a franci cégeket is. Továbbá az a mélységes résbe sem túl szívderítő látvány. Így 70-80%-ban ki lehet […]

Translation »