Erősödő Amerikai Korrekciós Jelzések

Megosztás, most...

Erősödő Amerikai Korrekciós Jelzések, már heti szinten is.
Mivel az SPY-SPDR Amerikai S&P 500 index ETF alap is elkezdett jelezni.
Továbbá a befektetői hangulatindex is igen magasan jár. A Ned Davis Research szerint 74,4 százalék a bikák aránya a magánbefektetők között, amire az elmúlt 26 évben a mérési pontok 7,4 százalékánál, azaz mintegy egy-tizenötöd részében volt példa.
Ráadásul a bikák és medvék közti különbség is 19,4 százalékra ugrott a tavalyi év végén, amit legutóbb tavaly január-februárban láthattunk.
Talán nem is meglepő, hogy az elmúlt időszakban a felvett short pozíciók aránya a teljes kereskedésen belül 2011 óta nem látott mélypontra csökkent. Ezek a jelek pedig óvatosságra intik a józan befektetőket. Hiszen ilyen extremitások azért tipikusan korrekció előtt alakultak ki. Most is figyelmeztető jel, hogy gondolkodás nélkül szinte mindent megvesznek, ami éppen „fancy”-nek tűnik. Mindenesetre egyelőre lehet vitázni az emelkedéssel a korábbi vásárlások alapján, de long pozíciók nyitása jelenleg igencsak magas kockázatot hordozónak tűnik.forrás-erste
A heti SPY grafikon klasszikus emelkedés utáni korrekciós jelzéseket mutat. Ez a szűkülő emelkedő háromszög igen erős beszakadást jelez előre. Valamint a feljebb említett szavak és mondatok is megerősítik a grafikon jelzését. Azaz mindenki nyerni szeretne, és ez húzza az árfolyamot felfele.
De ilyenkor érkezünk el arra a pontra, hogy ingatag kezekbe kerülnek a részvények, ami egyre sérülékenyebbé alakítja az indexet.
Tehát egy nem várt pillanatban megérkezhet a lefordulás! Mely igen súlyos tisztító tűzet indíthat el a piacokon. Tudjuk, hogy milyen nehéz szemlélni azt a tényt, hogy emelkednek az árfolyamok, de jobb ilyen helyzetben hátrébb lépni a piacoktól…..Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply