Fejlett Piaci Emelkedés

Megosztás, most...

fejlett piaci emelkedésFejlett Piaci Emelkedés.
Fejlett Piaci Emelkedés lehetőségét láthatód a heti EFA-iShares MSCI EAFE ETF alapban. Ez az ETF alap jelenleg 918 fejlett piaci cég részvényeinek az átlagát mutatja, kivéve az amerikai és a kanadai cégeket.
Tehát egy teljesen más és érdekes indexről van itt szó, mely további fejlett piaci emelkedés lehetőségét meséli nekünk heti szinten. Na de ne gyorsuljak fel ennyire! Ez az ETF alap európai, ausztrál, ázsiai és távol-keleti fejlett országok részvényeinek az index ETF alapja.
A top 5 cég a következő: Nestle, Novartis, Roche, Toyota Motor és a HSBC. Ebből is azért láthatód, hogy a japán, angol, francia, svájci cégek dominálnak az ETF alapban. Továbbá szektorálisan a pénzügy mutat némi túlsúlyt a maga 26%-ával, majd követi a tartós fogyasztási, ipari és az egészségügyi szektorok. Így áll össze ez a remek index, mely remekül mutatja az amerikai és a kanadai cégek nélküli helyzetképet, illetve az esetleges fejlett piaci emelkedés további lehetőségét.
A heti grafikonon szépen látható, hogy már hetek óta erőteljes vételek dominálnak ezen cégek átlagában, ami némi megtorpanás után, további emelkedést mutatnak előre. Így elsődleges célártartománynak nyugodt szívvel meg lehet jelölni a ferde piros ellenállás vonalát. 68,5 $-os értéknél, egy igen meghatározó szinthez érhet az index, mely erőteljesen kínálja majd anno a kitörés lehetőségét /nyíl és kérdőjel/.
Amennyiben elfogyna a vételi oldal és az ETF alap nem tudja elérni eme szintet, akkor nagyon erős figyelemmel lehet arra koncentrálni, hogy lefordulás következhet. Itt természetesen az alsó ferde zöld támasz lehet a mérvadó. Tehát összességében ez a két ferde vonal meghatározó lehet a további fejlett piaci emelkedés lehetőségére és fordítva. 

efa-ishares eafe 2015.07.21. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply