Összeroppanás Előtt a Fejlődő Piacok

Megosztás, most...

Összeroppanás Előtt a Fejlődő PiacokÖsszeroppanás Előtt a Fejlődő Piacok.
Összeroppanás Előtt a Fejlődő Piacok amit nagyon jól mutat a heti grafikon. Ehhez hasonló szituáció volt az arany kereskedésében is, és lásd csodát mekkorát szakadt az arany. Szinte “agyamentnek és irigynek” tituláltak, mikor erről beszéltem és írtam.
Na de mindegy, itt van nekünk ez az EEM-iShares MSCI Fejlődő Piaci ETF alap, melyben jelenleg 847 fejlődő piaci cég részvénye található. Iszonyatosan csúnyán néz ki, azaz teljesen nyugodtan le lehet írni, hogy összeroppanás előtt a fejlődő piacok összessége. Amennyiben a mostani meghatározó támasz teljes mértékben letörik akkor lehet arra számítani, hogy a kék függőleges vonallal jelölt szintig, azaz 23 $-ig is csökkenhet klasszikusan az árfolyam. Azért némi pozitív korrekció azért elképzelhető az árfolyamban mielőtt ténylegesen megtörténik a teljes letörés. 
Azért ha ez ténylegesen megtörténik, akkor nagyon jól ki lehet használni a rendszeres díjfizetésű befektetési egységekhez kötött biztosítások esetében, alias Unit-Linked.
Na de vissza az EEM ETF alaphoz, dominánsan kínai cégekkel túlsúlyos az alap 23,35%-kal, melyet követ Dél-Korea, Taiwan és India. A top 5 cég pedig a következő: Samsung, Taiwan Semiconductor, Tencent, China Mobile és a China Construction Bank. Tehát ebből is kitűnik az erősebb kínai jelenlét. Szektorálisan pedig a pénzügyi szektor domináns közel 30%-kal, melyet az IT, Tartós és az Alapvető fogyasztási szektor követ. Így ezen cégek, országok és szektorok összessége okozhatja, hogy összeroppanás előtt a fejlődő piacok. 

EEM.US fejlődő piacok 2015.08.04. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply