Túlárazott Közösségek

Megosztás, most...

Túlárazott KözösségekTúlárazott Közösségek benyomását mutatja a SOCL-Global X Közösségi Média ETF alap árfolyamának alakulása. Nagyon érdekes és izgalmas ETF alapról van szó, hiszen igen népszerű, trendi a közösségi hálózatok világ szerte. Ebből kifolyólag is, ebben az ETF alapban 30 közösségi médiával kapcsolatos céget találsz.
Országos kitettség szempontjából, az ami igazán szembetűnő, az nem más mint a népesség. Természetesen USA a domináns, majd Kína, Japán, Orosz és Német közösségi médiával kapcsolatos cégek összegét találod a SOCL ETF alapban. Azért igen erős néhány cég dominanciája mivel a Top 6 cég közel 50%-ban befolyásolja az ETF alap teljesítményét.
A Top 6 cég a következő: Tencent, Facebook, Twitter, LinkedIn, SINA és a Yahoo! Vannak benne igen ismertek még hazánkban is. Na szóval igen túlvett tartományokról árulkodik az ETF alap heti árfolyamának alakulása. Remekül mutatja, hogy az utóbbi hetekben megállt az emelkedés. Ami intő jel is lehet egy esetleges korrekcióra. Mert azért a többi vezető indexeket is rángatják elég szépen, kicsit fel-kicsit le.
Mostanság a találgatások a főszereplők a piacokon… -merre tovább? -mit fog dönteni a FED? -hogyan alakulnak a Brexit dolgai? ..a Japánok talán talpra álltak? …mi lesz Kínával?
Tehát vannak kérdések, és amikor ilyen sok a bizonytalan tényező, elég lehet egy szikra is ahhoz, hogy meginduljon egy visszarendeződési ciklus. Ez a spekuláció erősen vonatkozik a SOCL ETF alap túlvettségi szintjeire is! Tehát figyelve az eseményeket, ha kell akkor kivenni a piacból a nyereségeket.


socl-global x social media 2016.08.31. heti

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply