Zöldhasú Pihenés

Megosztás, most...

Zöldhasú Pihenés mutatkozik a közeledő kamatemelés előtt. A dollár adatai egyre jobbak: a kiadási adatok alapján számolt inflációs mutató (PCE) 1,6%-os áremelkedést mutatott év/év alapon a várt 1,5%-kal szemben, míg a maginflációs mutató a vártnak megfelelő 1,4%-os növekedést.
A megelőző havi inflációs adatokat 0,1 százalékponttal felfele korrigálták. A maginfláció alakulását tekintve az látható, hogy szeptemberrel véget ért az infláció év eleje óta tartó lassulása és ismét gyorsulni kezdett az árak növekedési üteme.
A Fed szerint ez a trend tovább folytatódhat, amiben az olajár elmúlt hónapokban tapasztalt emelkedése is segíthet. Ez pedig további alapot szolgáltat a Fed-nek arra, hogy folytassa a kamatemelési ciklust a tengerentúlon.forrás-erste
A Heti UUP-PowerShares USD Bika ETF alap és az FXE-Guggenheim EUR/USD devizapiaci ETF alapok szépen mutatják a szinteket. Jól látható, hogy igen azért még gyenge a dollár megítélése a juróval szemben. De amennyiben a zöld támasz felett tud maradni a dollár akkor egy dupla alj is kialakulhat, mely technikai oldalról simán hozza a zöldhasú pihenés végét.
De az igazi USD áttörés az majd csupán a vízszintes piros ellenállás felett alakulhat ki. Van egy olyan érzésünk, hogy az ünnepi hetek hozhatnak nagyobb kilengéseket, amik “kaszálhatják” az adott stopokat is, hogy ellenkező irányba meginduljon a kurzus.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply