Olcsók a Nyersanyagok

ETFmustang
Megosztás, most...

Olcsók a NyersanyagokOlcsók a Nyersanyagok.
Olcsók a Nyersanyagok és ezt nagyon jól szemlélteti a DBC-PowerShares DB nyersanyagos ETF alap. De azt már most le is írhatom, hogy nem is csoda mivel cirka 45%-ban energetikai termékekkel túlsúlyos plusz még 11%-os arany jelenlét is húzza lefele az alapot.
Így nem is csoda, hogy olcsók a nyersanyagok ETF alapja. Például az is tény, hogy amíg usd elszámolás van a nyersanyagoknál és a dollár erős, akkor az valahol természetes is, hogy lefele tart ez a tendencia. Erre még rájött a nagy nyersanyag-felhasználó Kína lassulása is. Tehát nagyon fontos lesz a FED kamatdöntése és nyilatkozata, mivel egy kamatemelés tovább erősítheti az usd megítélését. Ami tovább nyomhatja lefele a most is nagyon olcsó nyersanyagok árfolyamát. De azért azt is vegyük figyelembe, hogy milyen intenzív lehet a drágulás. Ezt jól példázza a múltheti olajárfolyam robbanás is.
Pillanatok alatt több mint 10%-ot drágult az olaj árfolyama. Tehát ebből is kiindulva és a tény, hogy 45%-os energetikai túlsúly mutatkozik az alapban. Van ráció ebben az ETF alapban felfelé. Most is csupán annyit tudok írni és ezt már évek óta tapasztalom és figyelem, hogy a rések idő kérdése és betöltésre kerülnek. De jelenleg lefele mutat a DBC árfolyama! Akkor lehet igazán megbízható emelkedésre számítani, amikor az árfolyam vissza tud térni a letörési szint fölé. 

DBC.US 2015.09.02. napi


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Most Tényleg

Megosztás, most...Most Tényleg azt hiszük, hogy talpra áll a tőzsde! Hát valami, valaki azt súgja nekem, hogy nem. Ha lesz is némi emelkedés, az csupán egy pozitív jelegű korrekció lehet. Itt van a VWO-Vanguard FTSE […]

Translation »