Ellenállásban az Olaszok

Megosztás, most...

Ellenállásban az OlaszokEllenállásban az Olaszok.
Ellenállásban az Olaszok teljesítményét mutató EWI-iShares MSCI Olasz ETF alap árfolyama heti szinten. Jól láthatód, hogy az ezelőtti hét azért szép emelkedést mutatott, de azért a csütörtöki és a  pénteki napon már bizonytalanság jeleit lehetett felfedezni a piacokon.
Ez betudható annak is, hogy egy pozitív korrekcióról van szó és ez igen érzékeny a piaci hírekre. Továbbá tanácskoztak a jegybankárok is, de érdemben annyi a piaci hatás, hogy Ázsia némiképp nyugodni látszik, ami pozitívan hathat az európai és ezen belül az olasz piacra is. Na de rendben, a piac majd úgy is mutatja a fejleményeket. Az, hogy ellenállásban az olaszok, döntő és meghatározó is lehet.
Mivel ha feljebb tud kerülni az árfolyam az elkövetkező napokban és ott is tud maradni, akkor további emelkedésekre lehet számítani. Ellenben ha a bizonytalanság és az ellenállások nem engedik tovább az árfolyamok emelkedését, akkor újra folytatódhat a csökkenés. A piaci hangulat intenzíven alakítja és befolyásolja az olasz piaci megítélést is, mivel a német, francia és az angol piacok dominánsak Európában. Olaszok teljesítményét 26 olasz cég %-os átlaga adja, némi torzítással.
Mivel a Top 5 cég közel 43%-ban súlyozza az EWI ETF alap teljesítményét. Továbbá erősen pénzügyi túlsúly mutatkozik az ETF alapban a maga 43%-os jelenlétével. A Top 5 cég a következő: Intesa SanPaolo -CIB, ENI, ENEL, UniCredit és a Banca Monte. Tehát ezen cégek teljesítménye dominál inkább az ETF alapban és ezen cégek teljesítménye befolyásolja igazán, hogy meddig maradnak ellenállásban az olaszok. Meghatározó és döntő lehet a két ferde ellenállás a jövőben!

EWI.US 2015.08.31. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply