Aranycsillogásos Ellenállásban

Megosztás, most...

Aranycsillogásos Ellenállásban az aranypiaci szegmens. A GLD-SPDR Arany ETF alap, egy igen meghatározó szinthez ért havi szinten. Mivel a  tegnapi adatok szerint már 11. napja nő az arany ETF-ekbe áramló tőke nagysága és a dollár is gyengült a piacon.
A befektetők szerint még nem lefutott az USA és Kína közti kereskedelmi háború, ezért vásárolják az aranyat. Segítette a nemesfémet, hogy a palládium sokéves magasságba emelkedett, miután Oroszország kieshet a világpiacról az USA szankciói miatt.
Az alumíniumtermelő és szankciókkal sújtott Rusal ugyanis jelentős palládium exportőr is.forrás-erste
Ha jobban megnézzük a GLD havi árfolyamának alakulását, akkor azt vehetjük észre, hogy egy igen döntő és meghatározó szint előtt áll a nemesfémmel kereskedő ETF alap árfolyamának alkulása.
A világban uralkodó bizonytalanság még tovább feszíti, de ezen szint áttörésével érdemes némi türelmet szentelned, mert ilyen estben igen erőteljesen tud hisztizni (fel-le) a piac! Na ezt leszámítva, kitörés esetén a jelzett szintig is drágulhat az arany árfolyamának alkulása, ami több mint 20%-os drágulás, ami igen kecsegtetően brutálisnak tűnik.
De érdemes ezzel számolni, mer igen intenzíven forrong a világ, és egyre nagyobb a bizonytalanság.
Az arany esetleges kitörésével járó drágulás, igen intenzíven befolyásolja a biztosítási nyersanyagokkal illetve nemesfémekkel kapcsolatos eszközalapjai árfolyamát. Leginkább az Uniqa arany eszközalapját, mert 100%-ban GLD ETF alapok árfolyamába fektet.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply