Olajos Kvóta-Háború

Megosztás, most...

Olajos Kvóta-Háború és más bizonytalanságok is befolyással vannak a heti USO-US WTI olaj ETF alap árfolyamában. Pontosan arról van szó: Az észak-koreai háború kihathat a környék nagyobb gazdaságaira, melyek a világ olajkeresletének egyharmadát jelentik. Az esetleges háború akadályozhatja a kereskedelmet és a helyi hajózást, ami visszafoghatja a forgalmat.
A piac nem bízik abban, hogy az OPEC tagok tartani tudják a kvótákat annak ellenére, hogy tegnap Irak és Szaúd-Arábia megegyezett abban, hogy a jövőben betartják a kvótákat. Irak az egyik állam, amely a várthoz képest többet termel.
A megfelelési ráta az elmúlt három hónapban 90% alá esett a kartellen belül Irak, az Egyesült Arab Emirátusok és Irán többlettermelése miatt, valamint mert Líbia és Nigéria termelése gyorsabban javul, mint ahogy a piac várja.forrás-erste A heti grafikon remekül mutatja, hogy milyen nagy az olajos bizonytalanság. Így az sem zárható ki, hogy a nagy megegyezés mellett egy nagyobb eladási hullám alakul ki az olajos piacon. Mivel a letörés utáni pozitívabb visszatesztelésben vagyunk, ami újabb csökkenéseket hozhat  a piacra. Tehát összességében, olajos árfolyamcsökkenésre számíthatsz.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply