Búza drágulás

Megosztás, most...

Akár a kétszeresére is drágulhat a búza

 


 

Csak akkor olvasd tovább, ha szerinted is drágulni fognak a mezőgazdasági termények, ide értve most különösen a búzát.

Enni-inni mindig kell…

Gondban lehet a mezőgazdaság…

Egyre több ember kér enni…

Szélsőséges időjárási helyzetek….

Szerinted, drágulhatnak a mezőgazdasági termények?

2011-ben nagyon csúnya teljesítményt mutatott a búza árfolyama. Sőt 2012 első felében tovább csökkent az árfolyama. Természetesen nekünk fogyasztóknak ez még jó is lehetett volna. Azonban ritkaság az ha egy búza alapú, vagy írhatók bármilyen alapvető fogyasztási termékről, hogy ha az alapanyag csökken akkor a termék ára is csökken.

Na jó a MOL az elég szépen tudja rángatni az üzemanyag árát, igaz mostanában rossz irányba. Igaz csökkent a nyersolaj árfolyama, illetve furcsa de objektíven azt kell írnom, hogy gazdaságilag jó volt a forintunk árfolyama, az elmúlt hónapokban.

A mezőgazdaságot egyre sűrűbben tépázza, a szélsőséges időjárási viszonyok. Továbbá az a tény, hogy folyamatosan egyre többen vagyunk a földön, és igen is mindenki enni kér, közel 7 milliárd ember.

Enni, inni kell!

Minden hókusz-pókusz nélkül, ha kevesebb a kínálat, és folyamatosan nő a kereslet, az automatikusan árfolyamnövelő tényező, ha más tényezőket nem is veszek alapul.

Az is egy fontos szemszög, amit érdemes figyelemben tartani. A spekulatív befektetők, még intenzívebbé tudják tenni az emelkedést, sőt még az automata kereskedési rendszerek is (robotok). Mivel ilyen tendenciák vannak, akár a duplájára vagy annál magasabb értékre is drágulhat a búza a jelenlegi árfolyamához képest.

 

Ez egy heti grafikon, dollár elszámolású. 2008 júliusi csúcsárfolyam 4,9471 $. Talán így már annyira nem is tűnik agymenetnek, ez a feltételezett magas árfolyam-emelkedés, ami fundamentálisan és technikailag is vételre csábít. Jelenlegi árfolyam 1,596 $.

Oké, ha mondjuk még sem duplázódik meg, a jelenlegi árfolyam, és csupán 30-40% -ot emelkedik a búza tőzsdei alap árfolyama, éven belül. Elégedett lennél?

A grafikon az meséli, hogy a piros körökkel jelzett szintek, a feltételezett minimum árfolyamok, tehát kialakított egy támaszt. Főleg úgy, ha így egymás mellett alakulnak ki ilyen árfolyamok, az egy dupla alj formációt jeleznek (második és a harmadik piros kör), ami 80-90%-ban emelkedést vetítenek előre. Tovább megyek, van egy törvényszerűség a piacokon. Ha az árfolyamban, gyertyák között rés alakul ki, akkor idő kérdése, és a piac vákuumszerűen betölti. A vonalak jelzik a betöltött réseket, és a zöld sávval jelzett rést egyenlőre a piac betöltetlenül ott hagyta, mert erős negatív tendencia alakult ki.

Extrém? -szerintem is, azonban a tőzsdén, nincs olyan, hogy addig nem emelkedhet, és ennél lejjebb már nem eshet. 

Ha drágítani szeretnék a megélhetésünket, így is – úgy is drágítani fogják ..mosolyogj egy nagyot!

Miért?

…mert Te kedves olvasom, leendő ügyfelem, védekeztél a drágulás ellen, sőt többletnyereséget is elérhetsz, ha te is úgy gondolod és érzed, hogy valóban drágulni fog a búza.

 

 /ezt hívják fedezeti pozíciónak, lefedezed az élelmiszerek drágulását/

További információ 0630/844-8702 vagy info@tozsdeialapok.hu

 

 

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply