Mexikó is Alulteljesít

ETFmustang
Megosztás, most...

Mexikó is Alulteljesít

 

Mexikó is AlulteljesítMexikó is alulteljesít, és ezt jól láthatja a heti EWW -iShares MSCI mexikó ETF alapon. Ez nagyban köszönhető a vezető vállalatok gyenge teljesítményének is, hogy Mexikó is alulteljesít. EWW -MSCI Mexikó ETF alapban 50 Mexikóban tevékenykedő vállalat súlyozott teljesítményét méri.
A Top 10 vállalat közel 63%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét, ebből is kitűnik a Top 5 cég, mivel ők 5-en közel 44%-ban vannak jelen az ETF alapban. Azonban a legnagyobb súllyal az America Movil 16,44% telekommunikációs vállalat emelkedik ki a cégek közül. Ez a telekommunikációs vállalat igen gyenge teljesítményt mutat, mivel több hete folyamatos csökkenésben van, ami erőteljesen számít, hogy Mexikó is alulteljesít. Szektorálisan érdekes és ritka, hogy az alapvető fogyasztási szektor 21,27% vezeti 1 országindex kitettségét. De talán nem is annyira meglepő mivel Mexikóról van szó.
Ezt a szektort követi a pénzügy 20%, alapanyagok 16,98%, telekommunikáció 16,88%, ipar 12,78% és a tartós fogyasztás 10,66% továbbá minimális jelenléttel az egészségügy. A szektorális eloszlás jól mutatja az erőviszonyokat az országban, Ebből is kiemelendő a telekommunikáció, mivel az America Movil 16,44%-os jelenléte domináns az országban is. A top 5 vállalat között található még a Fomento italok, Grupo Financiero pénzügy, Grupo Televisa tartós fogyasztási, szórakoztatás, és a Cemex alapanyagos vállalat. Ez vállalatok enyhe dominanciát mutatnak a MSCI Mexikó ETF alapban. Az első 3 vállalat gyengébb teljesítménye erős szerepe van abban, hogy Mexikó is alulteljesít. Itt természetesen közre játszik az a több hete tartó tény is, hogy intenzív pénzkivonások a mexikói piacot is érintik. Mivel Latin-amerikai országról van szó erős figyelem mutatkozik Észak felé, azaz hogyan alakulnak az USA gazdasági adatok a pénznyomtatás lassítása miatt, ami negatívan hat a mexikói peso árfolyamára is. Így az semmi biztatót nem mutat a jövőre nézve, elég azt látni, hogy letört az árfolyam. Ami további 15-17%-os csökkenést mutat még előre. A héten sem volt túl meggyőző a teljesítmény a MSCI Mexikó ETF alapban.

 

EWW -iShares MSCI Mexikó ETF heti, weekly

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Kanada is Gyengélkedik

Megosztás, most...Kanada is Gyengélkedik   Kanada is gyengélkedik, amit jól mutat az EWC -iShares MSCI Kanada ETF alap. MSCI Kanada teljesítménye közel 18%-kal van lemaradva éves szinten a vezető amerikai S&P 500 mögött. Ez nagyban […]

Translation »