Kanada is Gyengélkedik

Megosztás, most...

Kanada is Gyengélkedik

 

Kanada is gyengélkedikKanada is gyengélkedik, amit jól mutat az EWC -iShares MSCI Kanada ETF alap. MSCI Kanada teljesítménye közel 18%-kal van lemaradva éves szinten a vezető amerikai S&P 500 mögött.
Ez nagyban betudható az nyersanyagok árfolyamának a hanyatlásából, így az utóbbi hónapokban Kanada is gyengélkedik árfolyam-növekedés területén is.  98 nagy -és közepes kanadai vállalat teljesítménylét méri az EWC ETF alap. Természetesen szektorálisan a pénzügy 36,75%, energia 25,45% és az alapanyagos 12,62% szektor vállalatai dominálnak az MSCI Kanada ETF alapban, közel 75%-ban. A pénzügyi túlsúlyt jól példázza az a tény, hogy a Top 3 vállalat a pénzügyi szektorból került ki enyhe túlsúllyal.
Ez a 3 pénzügyi vállalat a következő: Royal Bank of Canada 7,03%, Toronto-Dominion Bank 6,29% és a Bank of Nova Scotia 5,23%-kal. Fibo vonalak nagyszerűen mutatják, hogy a nagy tőzsde beszakadásokat csak félig tudta ledolgozni az EWC ETF alap, és elérve ezt a szintet már fordult is csökkenésbe. Hasonló helyzet van kialakulóban mostanság is, és ha ezt a szintet nem tudja felfelé áttörni Kanada, akkor jöhet megint a csökkenés. A 30$-os ellenállási szint áttörése kell ahhoz, hogy további emelkedések alakuljanak ki az alapban.
Amennyiben felfelé nem lesz több erő benne, akkor a 28,5$-os támasz lefele lehet érdekes, mivel ezt letörve begyorsulhat a csökkenés. Továbbá az árfolyam alatt húzódó ferde zöld támaszok lehetnek még megmentők a kanadai teljesítmény területén. napi szinten divergál az árfolyam az indikátorral ami a jövőhét folyamán inkább csökkenést mutat előre mint emelkedést. Tehát nagyobb a valószínűsége annak, hogy csökkenés kezdődik a kanadai ETF alapban. Azonban az emelkedés lehetőségét még egyenlőre nem szabad kizárni, főleg ha 30$ fölé tud kerülni az árfolyam. Ha beindul a csökkenés, akkor nincs kizárva, hogy az emelkedő csatorna támaszáig is csökkenhet az árfolyam, ami cirka 8-10%-os csökkenést jelenthet, így Kanada is gyengélkedik.

 

EWC -iShares MSCI Kanada ETF alap, heti, weekly

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply