Tovább az eszköztárra

Klímázik az USA

ETFmustang
Megosztás, most...

Klímázik az USA, avagy nem fér a bőrébe az amerikai elnök!? A heti TAN-Guggenheim Napenergetikai ETF alap is szépen mutatja a csúszást. -és ezt még meg is fejelte az USA elnök! Azaz Trump nem viccelt! Ahogy ígérte, elindítja a kilépési folyamatot a párizsi klímaegyezményből.
Ez akár négy évet is igénybe vehet, de az európai vezetők szerint „nem lehet” kilépni belőle. Mindenesetre arról is beszélt, hogy új egyezséget szeretne, mert a jelenlegi Kínának kedvez, hiszen ők még növelhetik a káros-anyag kibocsátást, míg az USA-nak csökkentenie kellene. Vagyis az USA elnöke fél Kínától!
Egy szó mint száz, minden felelős vezető „kiakadt” a szűklátókörűséget látván, s Trump ezzel további támogatókat is veszít, hiszen például Elon Musk kilépett az elnöki tanácsadó testületből, ahogy ígérte. Mindenesetre a hírre az olajeszköz-gyártó szektor részvényeit megvették, az olaj pedig tovább esett, hiszen így tovább növekedhet a kínálat. forrás-erste
A heti TAN ETF alap grafikonja nagyon jól mutatja, hogy továbbra is folyik az USA olajos erőlködése, lobbija. Egyenlőre azt lehet tenni, hogy teljesen óváson kell kezelni az alternatív energiával foglakozó ETF alapokat, és részvényeket! Természetesen ide tartóznak a Unit-Linked biztosítási eszközalapok is!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Erősen Támogatott Aranypiac

Megosztás, most... Erősen Támogatott Aranypiac, amit remekül szemléltet a heti GLD-SPDR Gols-Arany ETF alap ellenálláshoz közelítő árfolyama. Erősen támogatott aranypiac: mivel a világban erősödik a geopolitikai félelem.A katari diplomáciai események, Trump elnök kilépése a párizsi […]
Translation »