Áll a Bál Kelet-Európában

Megosztás, most...

Áll a Bál Kelet-Európában

 

Áll a Bál Kelet-EurópábanÁll a bál Kelet-Európában, amit az OTP árfolyam a maga 1,55%-os súlyával szépen le is másol. Áll a Bál Kelet-Európában, ami pontosan azt jelenti, hogy a IQQR -iShares MSCI Eastern Europe 10/40 ETF alap szépen mutat nekünk. Hasonlóan az OTP árfolyamához, itt is veszélyes zónában az ETF alap. Amennyiben itt is teljes letörés alakul ki akkor, további 2 számjegyű csökkenés alakulhat ki a XETRA-n kereskedett ETF alapban is.
Az IQQR ETF alapban az oroszok 65,89%-ban, a lengyelek 26,65%-ban, a csehek 3,88%-ban és a magyar részvények 3,58%-ban vannak jelen az ETF alapban. Természetesen így az orosz részvényekkel domináns az ETF alap. Többek között a Gazprom 8,77%, Lukoil 8,69% és Sberbank 7,44%-kal súlyozzák a Kelet-európai ETF alapot.
Hazai cégek közül 3 kapott helyet az  50 kelet-európai cég között: OTP 1,55%, MOL 1,02% és a Richter 1,00%-ban van jelen az ETF alapban. Szektorálisan több mint 68%-ban a energia és a pénzügyi szektor dominál. Így ezen országok vállalatainak a %-os súlyozása adja ezt letörés előtti teljesítményt. 18,96 €-os meghatározó támaszról már több alkalommal sikerült emelkedésbe fordulni az ETF alapnak.
De ha letörik ez a szint, akkor áll a bál Kelet-Európában, árfolyam tekintetében mindenképp. Amennyiben ténylegesen megtörténik a letörés, akkor nagyon csúnya célárat lehet meghatározni a Kelet-európai ETF alapnak, ami cirka 25-27%-os csökkenést vetít előre. Ami a hazai befektetési biztosítási szerződések Kelet-európai Unit-Linked eszközalapokat is erőteljesen érinteni fog, mivel több eszközalapnak ez a Referenciaindexe, azaz a MSCI Eastern Europen 10/40 index. Amennyiben a támasz ismét tart, akkor vételek alakulhatnak ki, és a vízszintes vonalak jelezik a fontosabb szinteket.

 

IQQR -iShares MSCI Kelet-Európa ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply