Katalánok Függetlensége

ETFmustang
Megosztás, most...

Katalánok Függetlensége, egyre erőteljesebben van jelen  a spanyol közéletben. Mivel: a katalán parlament október 1-jére írta ki a katalán függetlenségről szóló népszavazást.
Az északkelet spanyolországi autonóm terület, melynek központja Barcelona, Spanyolország gazdaságilag egyik legfejlettebb területe és az erős identitástudat eredményeként már régóta erősek az elszakadási törekvések, ennek ellenére a 2014-es népszavazás érdektelenségbe fulladt.
A most kiírt népszavazást a spanyol kormány várhatóan nem fogja elfogadni, mivel az alkotmányellenes és csak egy országos népszavazáson lehetne dönteni Katalónia függetlenségéről, az viszont valószínűleg leszavazna egy ilyen kezdeményezést.forrás-erste Egyenlőre ez a törekvés még annyira nincs jelen a heti EWP-iShares MSCI Spanyolország ETF alap grafikonján. Itt egyenlőre a világgazdasági események mutatkoznak. Amennyiben ezen fenti hír, egyre erősebben a elszakadás felé tolódik, azt már igen érzékenyen érezhető lehet majd az árfolyamban.
De azért érdemes elgondolkodni azon, hogy miért is törekszenek a fejlett térségek (nem csak) az anyaországból való kiválásról. Ez egyre jobban az amerikai tagállamok szisztémái felé veszi az irányt, csupán kicsit másképp. Összességében azt mondhatjuk, hogy az év utolsó hónapjaiban, lehetnek érdekes lefele irányuló mozgások a spanyol részvényekben. De a döntő tényező az a ferde zöld támasznál alakulhat ki.Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Biztosítási HurikánVeszteségek

Megosztás, most... Biztosítási HurikánVeszteségek tombolnak Amerikában. A heti amerikai KIE és IAK biztosítási ETF alapok igen szépen mutatják a csökkenés mértékét. Első körben a finomítók voltak a célkeresztben, a következő hurikán a mezőgazdasági övezetet vette […]

Translation »