Inflációs Présben az USD

Megosztás, most...

Inflációs Présben az USD, amit remekül szemléltet az UUP-PowerShares DB USD Bika ETF alap heti árfolyamának alkulása. Azaz, egyre inkább úgy tűnik, hogy az infláció alakulásától fog függeni a további kamatemelések sorsa a tengerentúlon, mely USD vételeket, erősödést hozhat a zöldhasúba.
Lael Brainard Fed kormányzó ezt megerősítő tegnapi nyilatkozatát követően a dallasi Fed elnöke, Robert Kaplan is hasonló véleményének adott hangot. Kaplan úgy fogalmazott, hogy kész lenne még egyszer emelni idén, azonban előbb kivárna, hogy miként alakul az infláció.
A Fed mérlegének leépítése előtt nem lát akadályt a közeljövőben. forrás-erste A heti UUP remekül mutatja az USD gyengeségét, mely szinte semmi erősödési stimulust nem kapott az elmúlt hetekben. De azért némi dollár vételre fel lehet készülni, mert azért már igen túladott a zöldhasú. Azonban további gyengélkedés van kilátásban, főleg ha pozitív bejelentések érkeznek a juróval kapcsolatban. Tehát egyenlőre még USD dollár eladásra lehet felkészülnöd.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply