Gyengébben Süt a Nap

Megosztás, most...

Gyengébben Süt a Nap

 

Gyengébben Süt a NapGyengébben süt a nap a solalos vállalatok napelemeire. Az hogy gyengébben süt a nap, ezt jól példázza a heti TAN -Guggenheim Solar ETF árfolyamának alakulása is. Több napenergiával kapcsolatos vállalat gyengébb eredményekre számítanak idén, tehát dolgozik a kőkemény energialobbi.
Hiába jó, hasznos, vagy egészségesebb valami, a pénz és a hatalom érdekei diktálnak. Ezért is áll itt a világ, ahol áll. A TAN  ETF alapban 27 napenergiával foglakozó és kapcsolatos vállalatot talál. Erős kínai 36,88% és amerikai 34,09% túlsúllyal. Azért a 2 gigászi ország mögött a hongkongi 10,02%, a norvég 8,4% cégek is kapnak némi napfényt a piacon.
Szektorálisan érdekes a súlyozás, mivel az információ technológiai szektor cégei 84%-ban, ellenben az ipari vállalatok 15,42%-ban vannak csupán jelen a TAN ETF alapban. Top 5 vállalat a következő: FSLR -First Solar 10,3%, SUNE -Sunedison 7,32%, GTAT -GT Advenced 6,44%, 3800 -GCL-Poly Energy 6,31% és a 566 -Hanergy Solar 6,06%-ka súlyozza az ETF alap teljesítményét. Ezen vállalatok súlyozott teljesítményére gyengébben süt a nap mostanság. Jól látható  a heti grafikonon, hogy az 50 $-os ellenállás lefordította az árfolyamot, ami meg is törte az emelkedő trendvonalat.
Ami nem túl biztató a jövőre nézve. 37,6 $-os további támasz letörésével tovább gyorsulhat a csökkenési szakasz, ami teljesen 23,8 $-ig is bezúzhatja a Solar ETF alapot. Ami nagyon kemény, több mint 35%-os csökkenést vetít erre az évre. Tehát a vízszintes vonalak szépen mutathatják, hogy gyengébben süt a nap a solar-os vállalatok súlyozott teljesítményére.

 
TAN -Guggenheim Solar ETF weekly, heti

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply