FED Jégpályán

Megosztás, most...

FED Jégpályán

 

FED Jégpályán a fejlődő piaci devizákFED jégpályán esett el a CEW -Wisdom Tree Feltörekvő Piaci Deviza ETF alap. FED jégpályán jobbra-balra esnek a feltörekvő országok devizái. A CEW ETF alap, 15 feltörekvő ország devizájának az alapja, mely a kamatokból és árfolyamból próbál nyereséget elérni.
Természetesen ezen devizák az USA dollárral szembeni kamat és árfolyam-különbözetből, kiegyensúlyozott 6,5-7% közötti súlyozásból alakítják ki az ETF alap teljesítményét.
Devizák jelenléte régiós szinten: Ázsia 46,84%, Kelet-Európa, Közép-Kelet és Afrika 26,59% és Latina-Amerika 26,57%-ban van jelen a CEW -Fejlődő Piaci Deviza ETF alapban. A magyar forint nincs, ellenben a lengyel zolty 6,62%, míg a török líra enyhe 6,79%-os kitettséggel van jelen az ETF alapban. A FED jégpályán eddig tartott a “lazítás”, mely csökkenésével elkezdődött a feltörekvő piaci devizák szembesülése. Vagy hagyják tovább gyengülni a saját devizájukat a feltörekvő országok és ezáltal magasabb inflációval és alacsonyabb vásárlóerővel nézhetnek szembe, vagy emelik a kamatokat és ezáltal szépen húzzák a kéziféket a gazdaságuknak, amik épphogy levegőhöz jutottak.  Továbbá az egyre intenzívebb pénzkivonás tovább generálja a feltörekvő országok devizáinak a gyengülését.

Ezáltal a FED jégpályán a biztonsági devizák /JPY, CHF és az USD/ erősödése kezdődött meg. Tehát elindult a spirál és ez a CEW -Feltörekvő Deviza ETF alap további csökkenését hozhatja magával. További csökkenés esetén, cirka 10% mélység jöhet még.

 

CEW -Wisdom Tree Fejlődő Piaci Deviza ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply