Tovább az eszköztárra

Orosz Medve

ETFmustang
Megosztás, most...

Orosz Medve

 

Orosz MedveOrosz medve uralja az RSX -Market Vectors Orosz ETF alapot. Az orosz medve továbbra is maradhat a piacon. RSX ETF alapban 96%-ban orosz részvényeket találhat. Talán nem is meglepő, hogy az energia 41% és az alapanyag 15,4% szektor 56,4%-ban súlyozza az orosz medve uralmától szenvedő RSX ETF alapot.
Január 10-én írt bejegyzés szépen teljesül és még nincs vége az orosz medve uralmának. Lehetséges pozitív korrekció, azonban erőteljesen halad az orosz RSX ETF alap a meghatározó támasz felé, ami cirka 4-5%-ra található a mostani árfolyamhoz képest. Ezt a folyamatot gyorsítja a nyugati fejlett piacok lefordulása is. A top 10 részvény közel 60%-ban súlyozza az ETF alapot. A Sberbank 7,92%-ban vezeti a %-os súlyozást, majd a Gazprom 7,87%,  Lukoil 6,81%,  Novatek 6,2% és a  Magnit 5,87% követi többek között. Jól érezhető a több hónapja tartó pénzkivonás hatása, mely elhozta az orosz medve uralmát az orosz részvények teljesítményébe. Tehát egyre közelebb a meghatározó támasz, ami 24,4 $ környékére tehető.
Amennyiben ezt a szintet letöri, melyre meg van az esély a mostani hangulat illetve a fokozódó pénzkivonás hatásával. Még erőteljesebb és masszívabb csökkenés érkezhet az orosz piacra. Ami a Kelet-európai, a BRICH és kevésbé a feltörekvő piaci alapokat érintheti. Ez természetesen a befektetési biztosítások Unit-Linked eszközalapjait is erőteljesen befolyásolja. 

 

RSX -Market Vectors Russia ETF, napi

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Pénzügyi Törés

Megosztás, most...Pénzügyi Törés   Pénzügyi törés, az IXG -iShares S&P Globális Pénzügyi szektor ETF alapban. A pénzügyi törés egy meghatározó árfolyamtartomány letörését jelenti. A jövőhét első napjaiban ki fog alakulni, hogy mennyi erő van a […]
Translation »