Bankok Végveszélyben

Megosztás, most...

Bankok Végveszélyben a jövőre nézve. A heti BNK-Lyxor Európa 600 Bankok ETF alapja már szépen mutatja, hogy gáz lesz. Na de miről is van szó:  a bázeli bankfelügyelet több fontos módszertani dokumentumot is publikált pénteken a Bázel IV-ként emlegetett új szabályozással kapcsolatban.
Ez lényegében az érvényben lévő Bázel III. szabályozás finomításaként értelmezhető és elsősorban a tőkeszámítási módszertannal foglalkozik. A PwC tanácsadócég véleménye szerint az új szabályozás egyes bankoknál 10-15%-os kockázattal súlyozott mérlegfőösszeg növekedést is eredményezhet. Ez pedig akár tőkeoldali alkalmazkodást is magával hozhat. Az új javaslatot 2022-től kezdve fogják bevezetni és 2027-ig fog átmeneti időszakot biztosítani, vagyis mintegy 10 év áll rendelkezésre a bankoknak az alkalmazkodáshoz.forrás-erste
A heti BNK ETF alap grafikonját szemléltük, és igen nagyon csökkenő, azaz eladási hullámot mutat a jövőre nézve. Több alkalommal lefordult az ellenállásról az európai bankok árfolyamának alkulása, ami technikai oldalról figyelve is igen negatív.
Főleg úgy, hogy szépen mutatja magát a rés, majd lejjebb a legfontosabb támasz. Összességében, bátran leírhatjuk, hogy itt egy erősebb csökkenés elé nézhetsz a jövőben, mely hatással lesz a többi európai szektorra is. Ha ebből indulunk ki, akkor valami történni fog a világban és Európában is, mely nem igazán pozitív.


 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply