Tovább az eszköztárra

EuróZóna Nagymértékű Gazdasági Zuhanás

ETFmustang
Megosztás, most...

EuróZóna Nagymértékű Gazdasági Zuhanás várható.
A heti FEZ-SPDR Euro Stoxx 50 ETF alapon még annyira nem érzékelhető. De ami fontos, azaz: hogy, a jegybank előrejelzése szerint az Eurózóna gazdasága idén 5-12%-kal zuhanhat. Az előrejelzésnek még az optimistább széle is nagyobb mértékű visszaesést jelentene, mint a 2009-ben bekövetkezett 4,5%-os visszaesés.
Az elemzői közösség által várt 5,6%-os visszaesés is az EKB optimista szcenáriójához áll közelebb.
Ilyen mértékű növekedési pesszimizmust látva főként meglepőnek tűnik, hogy nemcsak, hogy nem növelték meg a járványügyi eszközvásárlási program (PEPP) nagyságát, de még csak nem is tárgyalták ennek a lehetőségét, miközben az EKB ülését megelőzően a befektetők ezzel a programmal kapcsolatos fejleményeket várták leginkább.forrás-erste
A heti FEZ ETF alap grafikonja, 2 jó nagy rést hagyott maga fölött. Ami anno még biztató jelenség is lehet. Főleg úgy ha eltúlzó adatokat közölt a jegybank. Mivel ha -12%-nál kisebb és kisebb lesz a visszaesés, akkor keményen meg fogják venni az európai piacot.
De addig is, egyenlőre csökkenő tendenciát mutat a heti grafikon, és ez még ki tovább csökkenhet. Mert technikailag ez a formáció a kifulladás jele, ami újabb csökkenéseket hozhat a piacra.


 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Németország Gusztustalan Színvallása

Megosztás, most... Németország Gusztustalan Színvallása, a leleplezés egyre erősebb. Igaz ez még nem látszik az IEV-iShares S&P Európa 350 ETF alap árfolyamán.Mivel: a mai nap legfontosabb eseménye a német alkotmánybíróság döntése, mely az EKB eszközvásárlási […]
Translation »