EuróZóna Nagymértékű Gazdasági Zuhanás

Megosztás, most...

EuróZóna Nagymértékű Gazdasági Zuhanás várható.
A heti FEZ-SPDR Euro Stoxx 50 ETF alapon még annyira nem érzékelhető. De ami fontos, azaz: hogy, a jegybank előrejelzése szerint az Eurózóna gazdasága idén 5-12%-kal zuhanhat. Az előrejelzésnek még az optimistább széle is nagyobb mértékű visszaesést jelentene, mint a 2009-ben bekövetkezett 4,5%-os visszaesés.
Az elemzői közösség által várt 5,6%-os visszaesés is az EKB optimista szcenáriójához áll közelebb.
Ilyen mértékű növekedési pesszimizmust látva főként meglepőnek tűnik, hogy nemcsak, hogy nem növelték meg a járványügyi eszközvásárlási program (PEPP) nagyságát, de még csak nem is tárgyalták ennek a lehetőségét, miközben az EKB ülését megelőzően a befektetők ezzel a programmal kapcsolatos fejleményeket várták leginkább.forrás-erste
A heti FEZ ETF alap grafikonja, 2 jó nagy rést hagyott maga fölött. Ami anno még biztató jelenség is lehet. Főleg úgy ha eltúlzó adatokat közölt a jegybank. Mivel ha -12%-nál kisebb és kisebb lesz a visszaesés, akkor keményen meg fogják venni az európai piacot.
De addig is, egyenlőre csökkenő tendenciát mutat a heti grafikon, és ez még ki tovább csökkenhet. Mert technikailag ez a formáció a kifulladás jele, ami újabb csökkenéseket hozhat a piacra.


 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply