USA Dollár Lavina

USA Dollár Lavina érkezhet a devizapiacokra és a nyersanyagok piacára.
Az FXE és az UUP Dollár ETF alapok igen szépen szemléltetik a helyzetképet. Mivel a  vártnak megfelelően 2,8%-ra emelkedett az infláció májusban az USA-ban az előző havi 2,5%-ot követően, ezzel 2012 februárja óta nem látott szinteket ért el a mutató.
Hó/hó alapon 0,2%-os drágulás volt megfigyelhető. Ehhez nagyban hozzájárult az üzemanyagárak hó/hó alapú 1,7%-os megugrása, illetve az inflációs kosár 1/3-át kitevő lakhatási komponens 0,3%-os drágulása. A maginfláció 2,2%-os éves emelkedést mutatott, ami szintén megfelelt a várakozásoknak és több mint egy éve nem látott mérték. Az adatok további megerősítést szolgáltatnak a Fed-nek abban, hogy szükségszerű az alapkamat további fokozatos emelése, annak érdekében, hogy ne váljon túlfűtötté az amerikai gazdaság. Kérdés, hogy a negyedévenkénti 25 bázispontos ütem elég lesz-e ehhez.forrás-erste
Továbbra is az írhatjuk, hogy igen kemény USA dollár erősödés érkezhet  a pénzpiacokra, mely igen sok nyersanyagra igen negatív hatást is gyakorolhat, ide értve az aranyat és az olajat is. Így lehetséges, hogy némileg karcsú lehet a 25 bázispontos emelés.
Tehát ha jól szemügyre vesszük a grafikont, melyen rajta van az FXE ETF alapon kívül az UUP Bika USD dollár ETF alap árfolyamának alkulása is. Sok jót nem mutat az emelkedéssel kapcsolatban!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!
Share

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés
Translate »