Diadalittas Emelkedésben az USA

Megosztás, most...

Diadalittas Emelkedésben az USA vezető indexei, azaz a SPY-S&P 500, DIA-DJIA 30 és a QQQ-NASDAQ 100 Indexek. Mind a 3 index árfolyamán remekül láthatóak az újabb és újabb csúcsok, most már csak az a kérdés, hogy meddig!? De az új elnök tesz róla, hogy csak a vételi gombokon legyenek kezek.
Pontosan miről is van szó, hát erről és ehhez hasonló nyilatkozatokról: Trump folyamatosan tárgyal a nagyobb vállalatok vezetőivel a vállalati adók csökkentéséről és a deregulációról. Úgy tűnik, hogy tényleg egy nagyon kapitalista adminisztrációt és gazdaságot kíván megvalósítani. A vámok esetében pl. eltörölné a kedvezményeket, így egyszerűsítene és effektív vámot is emelne egyszerre.
Ugyanakkor pl. az infrastrukturális beruházások terén PPP megoldásokban gondolkodnak, amelyek kisebb terhet rónának a költségvetésre, s ugyanakkor talán több republikánus képviselőt lehetne megnyerni az elképzeléseknek. A demokraták egy jelentős része is támogatja ezeket a terveket, azaz nem is olyan nagy veszély, hogy a republikánusok nem állnak egységesen az infrastrukturális beruházási tervek mögött.
Úgy tűnik ez az offenzíva újraélesztette a Trump rallyt, és a DIA-Dow Jones index történelmében először húszezer pont fölé emelkedett. Az SPY- S&P500 és a QQQ-Nasdaq is új történelmi csúcson zárt, mégpedig úgy, hogy réssel rugaszkodott el a korábbi bázistól. Ez elég erőteljes szignál a folytatás tekintetében.forrás-erste. Így egyáltalán semmi meglepető nincs is abban ha az érintett nagyobb és meghatározóbb cégek részvényeit tépik az amerikai piacokon. Most akkor lássuk sorban a vezető indexek technikai helyzetképeit, heti nézetben:

SPY-SPDR US S&P 500 Index ETF: Jó látható a heti grafikonon, hogy igen kemény a vételi oldal. De van egy olyan pont amit az indikátor kezd feltérképezni. Mégpedig az, hogy kezd divergálni (ellentétes mozgás) az árfolyammal, és ez egy korrekciós jelzésnek is megfelelő mozgás.

QQQ-PowerShares NASDAQ 100 ETF alap: Itt is hasonló a helyzet, csak nagyobb a dinamikája az indexnek. Amúgy a NASDAQ csupán most kezd túlvett tartományba érni, de már itt vannak enyhe jelek. Ellenállásba ért az árfolyam, valamint lefordulóban az indikátor.

DIA-SPDR DJIA 30 Ipari Átlag ETF: Erről a indexről elég annyi, hogy új csúcson van. Ez az index, már rég túlvett szinteket mutat. Most már csupán az a kérdés, hogy mennyi impulzust adnak az ipari cégeknek a Trump elképzelései, mikor valóságos, gyakorlati kivitelezési stádiumba érnek a tervek.


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply